Terör örgütüne ağır bir darbe daha vuruldu. Diyarbakır'da düzenlenen operasyonda terör örgütünün yaz barınağı yerle bir edildi. Teröristlere ait patlayıcı ve mühimmat ele geçirildi.

"Dorşin" Grubu Hedef Alındı

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, operasyonla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. MİT Bölge Başkanlığı'ndan edinilen istihbarı bilgiler ve insansız hava aracının (Heron) tespit ettiği görüntüler sonucu operasyonun başlatıldığını kaydeden Toprak, açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

''Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde 14 Haziran 2012 günü Kulp ilçesi Dorşin Dağı bölgesinde MİT Bölge Başkanlığı'ndan edinilen istihbarı bilgiler ve insansız hava aracının (Heron) terörist gruba yapmış olduğu tespit sonucu Diyarbakır jandarma özel harekat timleri, Genelkurmay özel kuvvetler timleri ve geçici köy korucularının katılımıyla Özel Birlik Operasyonu icra edilmiştir.
Operasyonda saat 08.00 sıralarında Kulp'un Yaylak köyü güneyinde Dorşin tepe yamaçlarında (8-10) kişilik bir terörist grubun yaz kampına yaklaşılması esnasında çatışma yaşanmıştır. Çatışma aralıklarla saat 15.00'a kadar devam etmiştir. Operasyona 7. Kolordu Komutanlığı'nca Skorsky helikopterler ve silahlı 2 adet Kobra taarruz helikopterleri havadan destek vermiş olup, alan yoğun bir şekilde ateş altına alınmıştır. Saat 16.00 sıralarında terörist kampına girilmiştir.''

Terörist grubun barınma ve eylem hazırlığı için kullandığı kampta yoğun kan izlerine rastlanıldığı bildirilen açıklamada, ''Terörist grubun barınma ve çevre ilçe merkezleri ile karakolları ve vatandaşları hedef almaya yönelik olarak eylem hazırlığı için kullandığı kampta teröristlere ait yoğun kan izleri, patlayıcı maddeler, eylem planları ile çok sayıda yaşam malzemeleri ele geçirilmiştir. İcra edilen operasyon ile bölücü terör örgütü KCK/PKK'nın Kulp bölgesi Dorşin grubuna ait barınak tamamen imha edilmiş ve gruba ağır bir darbe vurulmuştur'' denildi.

Açıklamada ayrıca, operasyonda 250 gram C-4 patlayıcı, plastik fünye, telsiz, akü, pil, patlayıcı düzenek aktarıcısı, silah temizleme yağı, el bombası kılıfı, Kalaşnikof fişeği, çadır, yatak, örgütsel doküman ve muhtelif yaşam malzemelerinin ele geçirildiği kaydedildi.