15 metrelik tekneye 100’ü aşkın kişiyi bindiren insan kaçakçıları, kadın ve ve çocukları ise güvertedeki kilitli bölmelere yerleştirdi. Aşırı yükü kaldıramayan tekne İzmir'in Menderes ilçesi açıklarında battı. 46 kişinin kurtulduğu olayda 31'i çocuk 61 kaçak hayatını kaybetti.

Umuda Yolculuk Faciayla Bitti

Daha iyi bir hayat umuduyla yola çıkan çoğunluğu Filistinli 100’ü aşkın kaçağın umuda yolculuğu İzmir'in Menderes ilçesi açıklarında faciayla noktalandı.

Bindikleri 15 metrelik tekne aşırı yükü kaldıramadı, kıyıdan uzaklaşır uzaklaşmaz battı. Güvertede bulunan 45 kişi yüzerek kıyıya ulaştı.

Güverte Kilitli Kalanlarla Sulara Gömüldü

Ancak güvertenin altındaki kilitli bölmelerde bulunan çoğunluğu kadın ve çocuk onlarca kişi tekneyle birlikte suya gömüldü.

Kazayla ilgili bilgi veren Menderes Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, “Dalgıçlarımız o kilitli kapıları kırarak içeri girdiler. Çıkarılan cesetlerin büyük çoğunluğu da o kapalı bölümlerden çıkarıldı maalesef” dedi.

Dalgıçlar gün boyunca denizden ceset çıkarırken kaçaklara ait eşyalar da kıyıya vurdu.

31’i Çocuk 18’i Kadın 61 Kişi Hayatını kaybetti

Saatler ilerledikçe acı bilanço netleşti. Olayda 31'i çocuk, 18'i kadın 61 kişi hayatını kaybetti.

Saatler Sonra 1 Kişi Kurtarıldı

Sahil Güvenlik ekipleri saatler sonra 1 kişiyi denizde sağ olarak buldu. Kurtarılan kaçakların sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

2 Kişi Gözaltında

Olayla ilgili olarak teknenin kaptanı ve yardımcısı gözaltına alındı.

İzmir Sahilleri Bu Drama Yabancı Değil

İzmir sahilleri, 2007 yılında da büyük bir drama sahne olmuştu. Alo 158 Sahil Güvenlik hattına 9 Aralık 2007 tarihinde ''Ürkmez Doğankent Sitesi sahili açıklarında denizden insan sesleri geldiği'' yolundaki ihbar üzerine, kaçakları taşıyan bir teknenin Seferihisar'ın Sığacık mevkisi açıklarında battığı belirlenmişti.

Kazadan 6 kişi sağ olarak kurtarılırken, biri Türk vatandaşı 50 kişi ise yaşamını yitirmişti.