İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay ile yaptığı basın toplantısında parkta oyun oynarken serseri bir kurşunla hayatını kaybettiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

''Aylarca süren araştırmalarımız sonucu ilgili şüpheli, balistik araştırması yapılarak ortaya çıkarılmıştır. Umut Ceylan'ın olayında kullanılan silahın bir başka suçta kullanıldığı tespit edilmiştir. Balistik rapor sonucunda silahtaki uyum tespit edilmiştir. Olaya karışan şahıs şu an cezaevinde.

Biz çocuklarımıza, İzmir halkına hizmeti şiar edinmiş emniyet müdürlüğümüzü tebrik etmek istiyoruz. Herkes emin olsun güzel İzmirimiz 24 saat huzur şehri olmaya devam etmiştir. Bütün İzmir'i olduğu gibi tüm Türkiye'yi üzen bu bu hunhar cinayetin faili meçhulü aydınlatılmıştır.''

Şüpheli Can Kayı'nın 1982 doğumlu olduğunu ve Karşıyaka'da 18 Ekim tarihinde yaşanan bir yaralama olayına karıştığını, aynı silahın Umut Ceylan cinayetinde de kullanıldığını kaydeden Kıraç, silahın ruhsatsız olduğunu, zanlının sorgusunun sürdüğünü ifade etti.

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, 27 Ağustos'ta rastgele açılan ateş sonucu 6 yaşındaki Umut Ceylan'ın beline kurşun isabet etmiş, ağır yaralanan çocuk, kaldırıldığı Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.