İzmir’de ikamet eden Harita ve Kadastro Mühendisi Mehmet Ali Gökçeoğlu, uzay çağının Jetgiller çizgi film ismi ile perdede yansımasını Çeşme’de gerçeklik ile buluşturmaya hazırlanıyor. Üzerinde yaklaşık 4 yıldır çalıştıkları projede Mısır’dan özel olarak Türkiye’nin en uzun palmiye ağaçları getirildi. Hayali gerçeklik noktasına eriştirileceği proje ile insanlara havada yemek yeme keyfini sunacaklarını belirten Gökçeoğlu, radyo antenlerine benzer sütunlarla, hidrolik sistemle yerden 45 metre yükselecek 15'er kişilik cam kabinler tasarladıklarını ve bu kabinlerin güvenilirlik yanlarının test aşamasında olduğunu söyledi. Projenin teknik detayları hakkında bilgi veren Gökçeoğlu şunları söyledi:

“Çeşme Fenerburnu'nda uygulanacak bu projede Jetgiller’deki gibi yerden havalanan restaurantlar olacak. İlk etapta 15 kişilik 25 cam kabin tasarlandı. 4 ton ağrılığında olacak kabinler saatte 80 kilometre hızla hidrolik sistemle yerden yükselecek.

8 MİLYON EURO’LUK YATIRIM İLE EN HAVALI YEMEK YEME KEYFİ

Proje tutarının 8 milyon Euro olduğunu aktaran Gökçeoğlu, “Bunun için Türkiye’nin en uzun palmiye ağaçları olma özelliğini taşıyan Mısır’dan 10 bin TL değerinde özel olarak 30 metre uzunluğundaki palmiye ağaçları getirttik. Ağaçlar 30 metre uzunluğunda olunca, cam kabinlerde ağaçlardan 15 metre fazla olacak. Yeni bir ağacın meyveliğinde yemek yenecek” dedi.
Şimdilik 100 kişilik bir ekiple çalıştıklarını kaydeden Gökçeoğlu, projenin 2 yıl içinde hayata geçeceği bilgisin verdi.