Komşusuyla alışverişten dönen C.K'nin, olay anında karşılaştığı kocasını dilenci zannettiği öğrenildi
Kayseri'de ''şiddet uyguladığı'' gerekçesiyle mahkemece karısının evinden uzaklaştırma cezası verildiği için kadın kıyafetiyle girdiği apartmanda karısını bıçaklayarak öldüren zanlının, cami tuvaletinde kıyafetini değiştirirken yakalandığı öğrenildi.
4 çocuğunun annesi C.K. (51) ile 1975 yılında evlenen R.K. (55), duvar ustası olarak çalışırken 1980'dan sonra sahte para ve sahte tarihi eser satmak suçlarından bir kaç kez cezaevinde kaldı.
İcra ve kredi borçlarından dolayı 860 lira emekli maaşında haciz bulunan R.K'nin, Hatay'da tanıştığı bir kadınla 6 aydır Tomarza ilçesi Persek köyünde yaşadığı, kendisine para vermesi için C.K'yi sürekli tehdit ettiği belirtildi.
Yaklaşık 4 ay önce Esenyurt Mahallesi'ndeki bir marketin önünde R.K'nin bıçaklı saldırısına uğrayan C.K'nin, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu, koruma talep ettiği ve 6284 Sayılı Yasa gereği R.K. hakkında 3 aylık tedbir kararı verildiği, tedbire uymadığı için hakkında zorlayıcı hapis kararı çıktığı, cezaevindeyken eşinden tehdit mesajları aldığı, 15 gün önce hapisten çıkan eşinden boşanmak istediği ancak R.K'nin kabul etmediği öğrenildi.
-Kocasını dilenci zannetmiş-
R.K'nin, olay günü kadın kıyafeti giyerek eşinin oturduğu apartmana gizlendiği, tanınmamak için  elini, yüzünü kapattığı, sırtına giysi içinden tencere kapağı koyduğu, bu sırada komşusu ile marketten ekmek alarak apartmanın önüne gelen C.K'nin, kocasını dilenci zannettiği belirtildi.
Merdivenden çıkarken saçlarından yakaladığı C.K'yi sırtından ve göğsünden bıçaklayarak olay yerinden kaçan R.K, yakındaki bir caminin tuvaletinde kıyafetlerini değiştirirken polis ekiplerince yakalandı.
Bu arada, emniyetteki işlemlerinin ardından Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde adli tabip tarafından sağlık kontrolünden geçirilen R.K, adliyeye sevk edildi.