Kaza, Kahramanmaraş-Kayseri karayolu 3. kilometresinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Kayseri istikametine seyreden ve içerisinde tarım işçileri bulunan 46 KE 251 plakalı Ejder Günküt idaresindeki kamyonet, lastiğinin patlaması sonucu tak attı. Bu sırada arkadan seyreden ve yine tarım işçilerini taşıyan 46 LV 356 plakalı kamyonet de, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi.

Kazanın şiddetiyle kamyonetlerde bulunan ve çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu yaralılar yola savruldu. Kazayı gören vatandaşların durumu 112’ye bildirmesinin ardından olay yerine onlarca ambulans ve polis ekibi sevk edildi.

Kaza yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar ambulanslar, polis otoları ve yoldan geçen otomobillerle kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Hastaneye gönderilen yaralılardan biri, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Toplam 51 kişinin yaralandığı öğrenilen kazada, 5 yaralının durumunun ciddi olduğu kaydedildi.

Bu arada kazanın ardından olay yerine gelen Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, kazayla ilgili bilgiler aldı. Vali Kocatepe, “Kazanın sonucu henüz belli değil. Yaralılar hastaneye gitti. Şu an tam kesin rakamı bilmiyoruz. Yaralı çok. Bu taraftan giden aracın, yani Kayseri istikametine giden aracın lastiğinin patlaması sonucu refüjü aşıp karşı tarafa geçmesinin neden olduğu bir kaza. İfade edilen o. Kesin sayı yok, yaralılar hastanelerde ama çok sayıda yaralı var.”