Olay, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde meydana geldi. İddialara göre, Zekeriya K. (35) bir yaşındaki oğlu Ayhan K.’yi ishal şikayetiyle hastaneye yatırdı. Yapılan tedavinin ardından taburcu edilen hasta, aynı şikayetle tekrar hastaneye geldi. Bunun üzerine bebek, yoğun bakım ünitesine yatırıldı. Görevli Doktor Nilgün Eroğlu, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitiren çocuğun babasına durumu anlatmaya gittiği sırada darba uğradı. Darbı gören güvenlik görevlisi Mevlüt Kara, kavgayı aralamaya çalıştığı esnada öfkeli baba tarafından burnu kırıldı. Hastaneye çağrılan polisler tarafından gözaltına alınan baba Zekeriya K. karakola götürüldü.

Olay sonrası darp raporu almak için Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek Şehir Hastanesi Yörükselim ek binasına gelen Doktor Eroğlu ve güvenlikçi Kara’yı, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü İlker Çitil ziyaret etti.

Burada bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Çitil, belli bir süredir dönem dönem bu olayların yaşandığına dikkat çekerek, “Bu durumu biz istemiyoruz. Olay olduktan sonra gerek bakanlığımız gerek ildeki temsilciler olarak, çalışanlarımızın yanındayız. Bu tür şiddet uygulayan kim olursa olsun karşısında bakanımız başta olmak üzere bizi bulacak. Biz hem geçmiş olsun dileklerimizi iletmek hem de her yönüyle yardımcı olmak için kurum avukatımız ve kurumumuzla buradayız” dedi.

Bu tür durumlara da sebebiyet veren kişilerin en ağır cezaları alması için ellerinden geleni yapacakların kaydeden Çitil, Sağlık Bakanlığı’nın bu tür olaylarda daha ağır ceza uygulamalarının oluşması için gerekli mevzuat ve düzenlemeleri yapmakta olduğunu ifade etti.

Çitil, “Bir darp cebir olayı mevcut. Güvenlik görevlimizin bir yumruk alması ve burnunda kırık oluşmuş. Yine doktor arkadaşımıza yönelik bir darp ve cebir olayı vuku bulmuştur. Şu an zaten tedaviler uygulanıyor. Gereken işlemlerde hep beraber yapılacak” diye konuştu.

Doktor Eroğlu, ise 24 saat görev başında olduklarını bu tip olayları hak etmediklerini belirterek, “Biz yoğun bakımdaki bir hastaya müdahale ettik. Daha sonra hasta hakkında babasına bilgi vermek için dışarıya çıktığımızda hemşire hanım ile birlikte, hasta yakını beni boğazımdan sıkarak kafamı duvara çarptı ve boğmaya çalıştı. Hasta yakınını o sırada hemşire hanım ve güvenlik görevlisi ayırmaya çalışırken, şahıs güvenlikçinin burnunu kırdı. Sonra biz kendimizi zorla bir odaya kapattık” dedi.

Hasta yakınının kendilerini öldürmeye teşebbüs etiğini söyleyen Eroğlu, şunları söyledi:

“Daha öncesinde de hasta ya müdahale ederken içeriye girip ‘Böylelerini öldürmek lazım. Dövmek lazım’ gibi hakarette de bulundu. 24 saat gece gündüz kendi çocuğumuzu ihmal edip diğer hastalara müdahale ederken bu tarz yaklaşımları hak etmediğimizi düşünüyorum. Bunun içinde bakanlığımızdan gerekli desteği bekliyorum.”

Zekeriya K. gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.