Karadeniz bölgesinde bir haftadır etkili olan yağışlara ilave olarak, cumartesi sabah saatlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın kuzey kesimlerde etkili olacağı bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, cumartesi Sinop, Samsun, Ordu, Kastamonu, Karabük, Amasya, Tokat, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır'da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Yağışların öğle saatlerinden itibaren Sinop ve Samsun çevrelerinde, akşam saatlerinden sonra Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde kuvvetli olması (12 saatte 20-40 kg/m2) tahmin ediliyor.

Pazar günü; Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat ve Ankara'nın kuzey ve doğu ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Yağışların, başta Sinop ve Samsun olmak üzere, Kastamonu, Zonguldak ve Bartın'da kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Pazartesi günü; Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Yağışların Sinop, Samsun ve Ordu'da kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Yağışlı havanın, Salı ve Çarşamba günleri kuzeydoğu bölgelerde etkili olduktan sonra yurdu terk etmesi bekleniyor.

Kuzey, iç ve doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında, güney ve batı bölgelerde mevsim normallerinin yer yer üzerinde seyreden hava sıcaklığında cumartesi önemli bir değişiklik beklenmiyor; Pazar günü kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Bir haftadır devam eden yağışla toprağın doygun hale gelmesi nedeniyle yüzey akışına geçecek kuvvetli yağışın oluşturabileceği sel, su baskını, yıldırım, dolu, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.