Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukcu, bir çete lideri aracısıyla görüştüğü iddialarıyla ilgili ''Danıştay'a ve onun Başkanı sıfatıyla şahsıma çok sayıda dilekçe ve ziyaretçi gelmektedir. Ziyarete gelen kişiler hakkında soruşturma olup olmadığını araştırmam söz konusu olmayacağı gibi, bu kişilerin kimlerle ilişki içeresinde bulunduklarını da bilmem mümkün değildir'' dedi.
Karakullukcu, yaptığı yazılı açıklamada, bugün bir gazetede, ''Danıştay'da bir ricacı'' başlığıyla şahsının haber konusu yapıldığını, olayın gerçek mahiyeti araştırılmadan, bazı şahısların yaptıkları telefon görüşmelerinden bahisle bu kişilerin çekilen fotoğraflarıyla kendi fotoğrafının da yayınlanmak suretiyle yapılan haberi gazetecilik mesleğiyle bağdaştıramadığını ifade etti.
Öncelikle suç ve suçlularla ilişki içinde göstererek şahsı ve şahsı üzerinden kurumu yıpratma amaçlı yapılan haberi ve yapanları şiddetle kınadığını belirten Karakullukcu, şunları kaydetti:
''Danıştay Başkanı seçildiğim tarihten itibaren şeffaflığı ve açıklığı kabul eden biri olduğumu basınla yapılan her toplantıda gündeme getirdim. Hakim ve savcıların insan olmanın beraberinde getirdiği sosyal ortamda olması gerektiğini, ancak bundan kaynaklanacak olumsuzlukları hiç bir zaman mesleğine yansıtmaması hususunu her zaman vurguladım. Anayasal bir kurum alan Danıştay'a ve onun Başkanı sıfatıyla şahsıma çok sayıda dilekçe ve ziyaretçi gelmektedir. Ziyarete gelen kişiler hakkında soruşturma olup olmadığını araştırmam söz konusu olmayacağı gibi, bu kişilerin kimlerle ilişki içeresinde bulunduklarını da bilmem mümkün değildir. Bu itibarla yapılan haberin yanıltıcı ve gerçekle ilişkisinin bulunmadığı hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.''