Terör örgütü PKK'nın Kandil'deki lideri Murat Karayılan, Suriye'de Beşşar Esad rejimine destek verdikleri iddialarını redderek, bu ülkede çatışan bir PKK varlığının olmadığını öne sürdü. Karayılan Esad rejiminin yıkılacağını ya da geç yıkılacağını savundu.

Katar'ın El Cezire televizyonuna Kandil'de demeç veren Karayılan, PKK'nın son birkaç ayda saldırıları tırmandırmasının tamamen bir rastlantı olduğunu iddia ederek, Türkiye son zamanlara kadar Suriye ile birlikte bize karşı savaşmaktaydı. Ancak son zamanlarda Türkiye tam bir strateji değişikliğine giderek yüzünü bütünüyle ABD'ye dönerek İran ve Suriye ile ilişkilerini bozdu. Türkiye şimdi Batı'ya PKK'nın Suriye ve İran'ın yanında olduğunu söylüyor. Bu tamamen yalan. Türkiye demokratik bir çözümü kabul etmediği sürece direnişi tırmandıracağız. Şu anda görüldüğü kadarıyla Türkiye'nin tutumunda bir değişiklik yok. Türkiye saldırdığı sürece biz de karşılık vereceğiz dedi.

KARAYILAN SURİYE'DE TEK BİR PKK MENSUBU YOK

El Cezire muhabirinin, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın PKK'nın Beşşar Esad güçlerinin yanında çarpıştığı yolundaki sözlerini hatırlatması üzerine Karayılan, Suriye'de tek bir PKK mensubu yok. Türkiye Suriyeli Kürtlerin haklarını elde etmesini istemiyor. O yüzden Suriye'de bir savaşa hazırlanıyor. İşte biz bu yüzden Türkiye'nin Suriye'ye müdahale etmesine karşıyız diye cevap verdi.

KARAYILAN PKK'NIN BİRÇOK DEVLETLE TEMASLARI VAR

Karayılan, El Cezire muhabirinin, Yani PKK'nın Suriye hükümeti ile ayaklanmanın başından beri hiçbir teması yok öyle mi şeklindeki sorusuna ise Kürtler ve PKK Ortadoğu'daki ana oyunculardan biri. Dolayısıyla PKK'nın birçok devletle temasları var. Ancak Suriye ile düzenli bir temasımız yok dedi.

KARAYILAN ESAD ISRARCI OLMAMALI

Beşşar Esad rejiminin er ya da geç düşeceğini savunan Karayılan, Artık bu tür rejimlerin aşılma dönemidir. Bunlar er ya da geç yıkılacaktır. Ancak şiddet kullanımı sadece tahribatı artırır, yıkım getirir. Bu rejim mutlaka yıkılacaktır. Dolayısıyla Esad ısrarcı olmamalı diye konuştu. El Cezire de Kürtlerin Arap baharını kendi hedeflerine ulaşmak için bir fırsat olarak gördüğü yorumunu yaptı.