Balıkesir’in Susurluk ilçesinde, gelen bir telefondan sonra evden ayrılan ve 49 gün sonra birer gün arayla, domuz kurşunu ve tabancayla vurulmuş durumda cesetleri bulunan Cihan Biçen (22) ve ağabeyi Emrah Biçen (25) cinayetlerinde süpriz gözaltı oldu. Katıldığı televizyon programlarında arkadaşlarını çok merak ettiğini söyleyip, kullandıkları otomobil göletten çıkarken yardım eden S.Ç. (35) ile kardeşi M.Ç.’nin de (30) aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.
Susurluk’ta ayrı yaşayan Emine Erdem ve Muhsin Biçen çiftinin 5 çocuğundan ikisi olan Emrah ve Cihan Biçen kardeşler, 15 Şubat günü ortadan kayboldular.
Hurdacılık yapan arkadaşları S.Ç. ile buluşacakları tahmin edilen Biçen kardeşlerden o günden sonra hiç bir haber alınamadı. İfadesine başvurulan S.Ç. ise kesinlikle yanına gelmediklerini söyledi. S.Ç. daha sonra telefon ile katıldığı televizyon programlarında arkadaşlarının hayatından endişe ettiğini bir an önce bulunmalarını istedi.Biçen kardeşlerin kullandığı otomobil, geçen ay Söve Köyü’nde atıldığı gölette bulundu. Aracın çıkartılması sırasında S.Ç. ve kardeşi M.Ç.’de görevlilere yardımcı olmuştu. Cihan Biçen’in cesedi geçen çarşamba akşamı dere yatağında, ağabeyi Emrah Biçen’in cesedi ise bir gün sonra Bursa’nın Adaköyü Yakınları’nda bulundu. Domuz kurşunu ve tabanca ile öldürülen Biçen kardeşlerin cenazeleri Perşembe ve cuma günleri toprağa verildi.
Soruşturmayı genişleten polis, bu sabah operasyon düzenledi. S.Ç., kardeşi M.Ç., mazot işiyle uğraşan bir diğer arkadaşları O.H., ile O.H.’nin dayısı, E.K., dayısının eşi R.K. S.K., Ö.K. ve Ü.A.’yı gözaltına aldı.