Bartın'ın İnkum tatil köyünde onlarca yunus balığı karaya vurdu. Yunus balıklarının sırtlarındaki kurşun delikleri, yunusların katledildiğini ortaya çıkarttı. Bartın Belediye Başkan Yardımcısı ve eski Bartın Avcılar Derneği Başkanı Hüseyin Çetin, yunus balıklarının sırtlarındaki kurşun izlerinin bir katliamın belirtisi olduğunu söyledi.

Yunus balıklarının çok hırslı hayvanlar olduğunu anlatan Çetin, şöyle konuştu: "Bazen balıkçı tekneleri ile yarış yaparlar. Geçemedikleri zaman teknelere çarparak intihar ettiği söylenir. Balıkçı ağlarına zarar verdiği söylenir. Balıkçılar, ağları zarar görmesin diye yunusları öldürmüş olabilir. Eğer bu doğruysa, bu bir insanlık ayıbıdır. Kendini bilmez birkaç kişinin yunuslara kurşun attığını söylediler. Buraya geldiğimde gördümki gerçekten bir yunus balığına kurşun atılmış. Eğer bunu bir insan yapmışsa bunu kınıyorum. Çünkü, yunuslar insanlara en yakın hayvanlardır. Çok yazık. İnsanları biraz daha duyarlı olmaya davet ediyorum "

İnkum sahillerindeki ölü yunusları gören vatandaşlar da, şunları söyledi: "Bu bir katliam. Balıkçılar ağları zarar görmesin diye bunları öldürüyor. Daha önce de bu tür yunus ölümlerini gördük. Yazık. Buna 'dur' demek gerekir. İnkum sahillerinde onlarca yunus balığı ölüsü var"

Sahildeki ölü yunus balıkları belediye görevlileri tarafından toplandı.

KANADA'DA FOK KATLİAMI

Mart ayı sonlarında başlayan fok balığı avı için Kanada da, bu yıl kontenjan artırıldı Hayvansever ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin tepkilerine rağmen 2012'de avlanmasına izin verilen fok sayısı 400 bin olarak açıklandı.

Avcıların St.Lawrence Körfezi'nden, Prince Edward İsland, New Brunswick ve Newfaoundland-Labrador'u içine alan bölgede avlanacakları öğrenildi.

Bakanlık yaptığı duyuruda, fokların sopalarla vurularak avlanmasına izin verilmeyeceğini, bu durumun bölgedeki ekiplerce denetleneceğini bildirdi. Ancak buna rağmen hayvanseverlerin kaydettiği görüntülerde avcılar foklara işkence yaparak öldürüyor "VAHŞETE İZİN VERMEYİN"

Uluslararası Hayvanseverler Topluluğu Kanada Temsilcisi Rebecca Aldworth, Kanada Federal Balıkçılık Bakanı Keith Ashfield'i sert bir dille eleştirerek, "Bilimin gerçeklerini görmezden gelip, pervasızca bu vahşete izin veriyor" dedi.

Sanılanın aksine, bölgedeki fok nüfusunun artmadığını ileri süren Aldworth, bunun en büyük nedeninin de değişen iklimler olduğunu kaydetti.