Askerden dağıtım iznine giden Hikmet Topal, bir termos içinde duvar dibine koyduğu bombayı bir çocuğun aldığını gördü ama aldırmadı. Etkilenen suç ortağını ise teselli etti...
Diyarbakır'da 12 Eylül 2006'da termos içine yerleştirdikleri bombayla 8'i çocuk 10 kişiyi öldürüp, 14 kişiyi de yaraladıkları gerekçesiyle 11'er kez müebbet hapse çarptırılan 2 sanığın davasının gerekçeli kararı, terörün korkunç yüzünü de ortaya koydu. İşte 104 sayfalık gerekçeli karardaki saldırı; Askerden dağıtım iznine gelen sanık Hikmet Topal, diğer sanığın evinde hazırladığı bombayı, caddenin sakinleştiği gece 24.00'te koymayı planladı. Ancak polis araçlarının o bölgede uygulama yaptığını görünce bundan vazgeçip bombayı erkenden duvar dibine koydu. Tanınmamak için 4 gömlek üst üste giyinen Topal, düzeneği harekete geçireceği başparmağına koli bandı sardı. Ardından eve dönüp bombayı patlatmak için polis aracının geçmesini beklemeye başladı. Ancak bir çocuk termosu sahipsiz sanıp aldı. Bombayı özden kaybeden Topal, belki de bir çocuğun elinde olduğunu ve sivillere zarar geleceğini ve çok sayıda kişinin öleceğini bilerek canavarca bir hisle uzaktan kumandayla patlattı. Sonrasında da soğukkanlılıkla saldırıyı normal bir olay gibi gördü. Olaydan etkilenen suç ortağı Burhan Güneş'i teselli etti. Kaç kişinin öleceği, öldüğü veya yaralandığı onun için önemli değildi. Birliğine dönüp askerliğini tamamladı.
HEDEF ŞAŞIRTMAK İÇİN MİZANSEN
Sanıklar bu arada 3 yıl faili meçhul kalan saldırıda hedef şaşırtmak için, evin banyosunda hazırladıkları bomba düzeneğinin fotoğrafını çekerek, saldırıdan kısa bir süre önce Türk İntikam Tugayı adına açtıkları 'turkintikamtugayi8m.com' adresinde yayımlayıp saldırıyı da TİT adına üstlendiler. Merkezi Amerika'da bulunan 'freeserves.com'dan adli yardım talebinde bulunulunca ise sitenin olaydan bir gün sonra saat 17.14'te, sanıklardan Burhan Güneş'in kaldığı evin ADSL kullanıcısından çıkıştığı belirlendi. İncelenen fotoğraflarla olay yerinden toplanan parçaların aynı olduğu, bu fotoğrafların da yine Güleş'in evinden siteye aktarılıp "Ölen her Türk askeri için 10 sivil Kürt'ü öldüreceğiz. TİT' yazıldığı tespit edildi. Fotoğraflar da evdeki bir hafıza kartından çıktı.
İZMİR'DE DE BOMBALI BİSİKLET
Sinyal bilgilerine ilişkin yapılan yazışmalarda Burhan Güneş'in cep telefonu, olay günü olay yerinden olmak üzere 16 Eylül'e kadar Diyarbakır'dan sinyal verdi. Patlamada bombayı harekete geçiren Aselsan telsizin de internetten satış yapan bir siteden alındığı ve Güleş'in evine gönderildiği belirlendi. Hikmet Topal ile Burhan Güneş'in nehirde dinamitle balık avlarken kendi görüntülerini kaydettikleri ve Hikmet'in Burhan'a, patlama sonrası balıkların öldüğünü görünce, parktaki patlamayı kastedip "Bu sesi hatırlıyor musun. Tam bir katliam" diyerek güldükleri de ortaya çıktı. Hikmet Topal bu olaydan sonra İzmir'de askerlik yaparken el yapımı patlayıcı hazırlayıp bisiklet üzerine yerleştirip pazaryerinde patlattı.