Bunaltan sıcaklar hafta sonu önce Marmara'yı terk edecek. Yeni haftada da en fazla Marmara serinleyecek. Sıcaklık 5-6 derece birden düşecek. Ege'de pazartesiye kadar 5 derece serinleyecek. Pazar günü Ege'de, pazartesi günü Marmara'da serin havaya yağış da eklenecek.
İç Anadolu ve doğu kesimlerde ise sıcaklıklar hafta sonu daha da artacak. Sıcaklık düşüşü bu bölgelerde salıdan sonra bekleniyor.
İstanbul'da sıcaklık perşembe 32, cuma 31 derece, cumadan itibaren nem oranı düşecek. Pazardan itibaren ise sıcaklık 29 derecenin altına inecek. Sert rüzgarla hissedilen sıcaklık uzun aradan sonra 27 dereceye inecek. Pazar akşamı ve Pazartesi yağmur bekleniyor.
Ankara'da 2 gün yaz yağmuru yine daha çok kırsalları etkileyecek. Sıcaklık 33 derece, hafta sonu sıcaklık 2-3 derece daha artacak. 34 dereceye çıkacak. Salıdan sonra Ankara 4 derece serinleyecek.
İzmir'de rüzgar sert, nem oranı düşük, orman yangını riski var, sıcaklık 36 derece. Hafta sonu sıcaklık düşüşe geçecek. Cumartesi gecesi başlayacak yağmur pazar günü devam edecek.
Orman yangını riskine dikkat
Bugünlerde güneyde nem oranı düşük, sıcaklık yüksek olduğundan orman yangını riski sürüyor. Bodrum 40 derece, nem oranı yüzde 20 civarında, ayrıca sert rüzgar da orman yangını riskini tetikliyor.
Bölge bölge ayrıntılar
Marmara'nın Karadeniz'e kıyısı olan iller nemli, hatta hafif yağış alıyor. Bunaltan sıcaklar hafta sonu önce Marmara'yı terk edecek. Yeni haftada da en fazla Marmara serinleyecek.
İç Anadolu'da yaz yağmurları en kuzeye çankırı, Yozgat, Sivas arasına çekiliyor. Sıcaklık ise bu bölgede pazartesiye kadar 3-4 derece daha artacak. Salıdan sonra düşecek.
Ege'de sıcaklık gölgede 37 dereceye yükseldi, güneşin yakıcı etkisi arttı, Çeşme-Kuşadası-Bodrum boyunca sert rüzgar serinletiyor. Ancak Marmaris ve Fethiye'dekiler zayıf rüzgarla sıcaklığı 40 derece civarında hissedecek.
Akdeniz'de Antalya çevresinde nem oranı yüzde 30'lara düştü, ancak sıcaklık 38 derece. Cumartesi ise Antalya'da kuvvetli yaz sağanağı olacak. Güneydoğu'ya Suriye'den çöl tozu taşınıyor.
Doğu Anadolu'da önemli bir yağış yok. Erzurum-Kars arasına zayıf yağabilir. 5 gün daha sıcaklıklarda artış var. Salıdan sonra düşüş olacak.
Orta Karadeniz'deki şiddetli yağışların ardından Samsun'a son 2 günde 230 kilogram yağış düştü. Yarın gündüz yağış zayıflayacak, ama yarın akşam ve cuma günü yine aynı bölgede kuvvetli yağış olasılığı var. Dere yataklarından uzak durulmalı.