Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Karapınar beldesinde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Mustafa Tiftik (52), 1985 yılında 12 yaşında olan oğulları Hacı Tiftik'i köylerinden giden bir tanıdıkları aracılığıyla İstanbul'a akrabalarının yanına gönderdiklerini söyledi. İstanbul'a gittikten 2 gün sonra kaybolan oğullarını bulmak için aylarca Türkiye'nin dört bir yanını gezdiğini belirten Mustafa Tiftik, "Oğlum kaybolduktan sonra adeta dünyamız yıkıldı. Yaşadığımız beldeden eş, dost ve akrabalar ile birlikte İstanbul'a gittik ve günlerce oğlumu aradık. Başvurmadığımız kapı kalmadı ama oğlumu bulamadım" dedi.

Tiftik ailesi evlat acısını ikinci kez, sonradan dünyaya gelen kız çocuklarını kaybederek yaşadı. Oğullarını kaybettikten sonra eşi Meryem Tiftik'in (50) rahatsızlandığını ve 3 yıl tedavi gördüğünü ifade eden Mustafa Tiftik, daha sonra ise eşinin evlat acısını biraz olsun dindirebilmek için yeniden hamile kaldığını ve 1991 yılında bir kız çocuk dünyaya getirdiğini kaydetti. Mustafa Tiftik, "1991 yılında bir kız çocuğumuz oldu. Yeni doğan çocuğumuz kaybolan oğlumuzun acısını biraz olsun dindirdi fakat kızımız 10 yaşına geldiğinde bir trafik kazasında hayatını kaybetti. Sonrasında hem eşim hem de ben yeniden bunalıma girdik. Artık kaybolan oğlumuzu da bulabileceğimize inanmıyorduk çünkü herkes bir şey söyledi. Kimileri organ mafyasının kaçırmış olabileceğini, kimileri ise öldürüldüğünü söyledi" diye konuştu.

Ramazan Bayramı öncesinde kendilerine gelen bir telefonun tüm hayatlarını değiştirdiğini söyleyen Mustafa Tiftik, kaybolduktan 15 yıl sonra oğullarına kavuştuklarını söyledi. Tiftik, "Oğlum İstanbul'da kaybolduktan sonra günlerce sokaklarda yaşamış. Sonrasında ise tesadüfen Adana'ya gitmiş. Adana'nın Seyhan ilçesinde ona bir aile sahip çıkmış ve yıllarca oğluma bakmışlar. Kendi öz evlatları gibi yetiştirmişler ve oğlum da onları gerçek anne ve babası olmadığını bilmesine rağmen öz anne ve babası gibi sevmiş. Yıllarca oğlum kimliksiz yaşamış. Sonra onu askere gönderip evlendirmek istemişler ve bu yüzden kimlik çıkartmak için Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne gitmişler. Burada oğlum soyadımızı söylemiş ve oradaki memur araştıra araştıra bizi buldu. Önce yaşadığımız kasabanın belediyesini aramış ve oğlumun ismini söylemiş. Belediyedeki görevliler bizi aradı ve Adana'daki aile ile görüştük. Sonrasında da Adana'ya giderek oğlumu aldık" şeklinde konuştu.

Kendisini yetiştiren aileye teşekkür eden Hacı Tiftik ise, yıllar sonra anne ve babasına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Anne ve babasını çok sevdiğini belirten Hacı Tiftik, "Adana'da gerçekten bana çok iyi baktılar. Buraya geldikten sonra bile görüşüyoruz. İstersem Adana'da ya da Nevşehir'de yaşayabileceğimi ama her zaman benim destekçim olacaklarını söylediler" dedi.

Kaybettiği oğluna kavuşmanın sevincini yaşayan anne Meryem Tiftik ise, "Oğlum kaybolduktan sonra ne çektiğimi kimseler tahmin edemez. Yıllarca oğlum için gözyaşı döktüm. Çalmadığım kapı kalmadı ama oğlumu bulamadım. Allah o kadar büyük ki en umutsuzluğa düştüğüm anda oğlumu geri verdi" ifadelerinde bulundu.