Konya'da 8 yıldır kendisinden haber alınamayan genç kızın öldürüldükten sonra kazan dairesinde yakılmasıyla ilgili baba Süleyman Karataş, ''Kızım kaybolduğunda ilk yardım istediğim ve bizimle birlikte aramalara katılan kişinin kızımı öldürmüş olması bizi çok şaşırttı'' dedi.
Baba Süleyman Karataş, evinde gazetecilere yaptığı açıklamada, 8 yıl önce ''birazdan gelirim'' diyerek evden ayrılan kızının öldürüldüğü haberiyle üzüntüye boğulduklarını söyledi.
Kızını öldüren kişiyi öğrendiklerinde ise adeta şok olduklarını belirten Karataş, gerçekleşen olayı da nasıl yaptığına anlam veremediğini dile getirdi.
''Evime istediği gibi rahatça girebilen dost bildiğim kişi düşman çıktı'' diyen Karataş, ''Kızım kaybolduğunda ilk yardım istediğim ve bizimle birlikte aramalara katılan kişinin kızımı öldürmüş olması bizi çok şaşırttı. Kızımı bulamadığımızda bizi teselli etmeye bile çalışmıştı'' diye konuştu.
Türkan Karataş'ın 22 Ocak 2004'te eve dönmemesi üzerine kayıp başvurusunda bulunulmuştu. Bunun üzerine başlatılan soruşturma kapsamında çok sayıda kişinin ifadesine başvuran polis, havanın çok soğuk olmasına rağmen üzerine kalın kıyafet giymeyen, cep telefonunu ve parasını evde bırakan genç kızın, tanıdık biriyle evden ayrılmış olabileceği ihtimali üzerinde durmuştu.
Polis ekipleri, apartman görevlisi olarak çalışan ve Karataş ailesiyle sürekli görüşen Abdurrahman B'yi (43) şüpheli davranışları üzerine gözaltına almış, zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.