Cizre kaymakamı Şenol Koca belirli gruplar tarafından kandırılıp suça teşvik edilen çocukların ailelerine mektup gönderdi.

Mektupta şu ifadelere yer verildi: “Yüce milletimizin en temel yapı taşı hiç şüphesiz ki ailedir. Aile; anne, baba ve diğer yakınlardan oluşan bir cennet bahçesidir. Bu bahçede, aileyi oluşturan her bir ferdin mutluluğu, tüm ailenin mutluluğu iken, kederi, üzüntüsü de ailenin tamamına sirayet etmektedir. Özellikle; geleceğin aydınlık yarınları olan çocuklarımızın hayatta kazanmış olduğu başarılar; anne ve babayı mutlu etmekte iken, evlatlarımızın başına gelen en küçük bir sıkıntı sadece anne ve babaları değil, içinde bulunduğu bütün bir çevreyi müteessir etmektedir. Son dönemlerde ilçemizdeki huzur ve güvenlik ortamını bozmak isteyen bazı çevreler ve suç örgütleri amaçlarına ulaşmak için masum yavrularımızı kullanmaktadırlar. Bu yavrularımız; ne yaptıklarının farkına bile varmadan başta kendilerine, daha sonra tüm topluma zarar veren suç makinesi haline getirilmek istenmektedir.”

Çocukların geleceği adına gerek kendilerine gerekse ailelere düşen vazifelerin olduğu belirtilen mektupta, “Çocuklarımız ve gençlerimizin; mutlu, huzurlu ve aydınlık yarınlara ulaşabilmesi için gerek bizlere gerekse sizlere düşen çok önemli vazifeler bulunmaktadır. Bizler bir yandan Kaymakamlığımızın bütün imkânlarını çocuklarımız ve gençlerimiz için seferber ederken, diğer taraftan çocuklarımızı zehirlemek isteyen kişi/kişiler ve örgütlerle mücadelemize devam etmekteyiz. Bizler Devletin bütün kurumları ile çocuklarımızı ve gençlerimizi korumaya çalışırken, sizlerden de çocuklarınızın sözünü ettiğim çevreler tarafından suistimal edilmesine müsaade etmemeniz ve kıymetli yavrularınıza daha çok sahip çıkmanızı bekliyoruz. Kıymetli yavrunuz sözünü ettiğim çevreler tarafından yasadışı eylemlerde kullanılmıştır. Hiç şüphesiz ki  sizin evlatlarınız üzerindeki haklarınız kadar sorumluluklarınız da bulunmaktadır. Bu sorumluluklarınızın yerine getirilmemesi durumunda hukuken kazanmış olduğunuz bazı hakların elinizden alınmasıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Sizin, ailenize düşkün bir anne baba olarak böyle bir duruma fırsat vermeyeceğinize inanıyor, en içten duygularımla selam ediyorum.” denildi.