Patlama bugün sat 08.45'de Erciyes Üniversitesi ana girişinin 500 metre uzağında, acil giriş yakınında Atatürk Bulvarı Talas Caddesi'nde meydana geldi. Talas İlçesi Zincidere Mahallesi'nden kent merkezine giden ve içinde daha çok 1'inci Komando Tugayı'ndan çarşı iznine giden sivil kıyafetli askerlerin bulunduğu belirtilen halk otobüsü, üniversitenin önüne geldiğinde, halk otobüsünün soluna otomobil yanaştı. Ardından şiddetli bir patlama meydana geldi.

Patlamayla bomba yüklü olduğu belirtilen otomobil parçalanırken, halk otobüsü de ağır hasar gördü. Halk otobüsündeki yaralılar yakındaki Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi ile çevredeki diğer hastanelere kaldırıldı. Otobüste sıkışan 2 yaralı da itfaiyenin yardımıyla çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

Patlama bölgesi güvenlik kuvvetleri tarafından çevrilirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Patlamanın sebebiyle ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı

Polis, patlama sonrası olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ile Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, olay  yerinde inceleme yaptı.

ACI HABERİ MİLLETVEKİLİ VERDİ

 AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, A Haber canlı yayınında saldırıda resmi olmayan bilgilere göre 9 şehidimizin olduğunu açıkladı. AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis de “Patlama, hastaneye yakın bir yerde gerçekleşti. Asker ve emniyet, terörün daima hedefindedir. Bu bizi şaşırtmamalı. Üzücü tabi, orada gencecik insanlarımızı kaybettik” dedi.

BAKAN SOYLU KAYSERİ'YE GİTTİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saldırının olduğu noktada bizzat incelemelerde bulunmak üzere Kayseri'ye gitti.

Polis, patlama sonrası olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ile Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, olay yerinde inceleme yaptı.

TSK: Kayseri'de 13 şehit, 48 yaralımız var

Kayseri'deki terör saldırısıyla ilgili TSK'dan yapılan açıklamada, "13 şehidimiz, 48 yaralımız var" denildi. 

Ayrıntılar geliyor...