Dilovası'ndaki Assan Alüminyum Tesisleri'nde Kazakistan'ın Fahri Konsolosluk bürosunun açılış törenine katılan Tüymebayev, burada yaptığı konuşmada, Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Kibar'ın fahri konsolosluğa getirildiğini bildirdi.

Tüymebayev, Kazakistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin iyi bir şekilde sürdüğünü ifade ederek, iki ülke arasında 4 milyar dolarlık bir ticaret hacminin bulunduğunu, bunda da Kocaeli'nin büyük katkısının olduğunu söyledi.

Kibar'ın Kazakistan fahri konsolosluğuna getirilmesinin iki ülke açısından önemli olduğunu anlatan Tüymebayev, ''İki ülke ticaretinin 15-20 milyar dolara ulaşacağını hedefliyoruz. Sayın Ali Kibar'ın Fahri Konsolosluğu hayırlı olsun'' diye konuştu.

İş adamı Ali Kibar ise Kazakistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin uzun bir tarihe dayandığını belirterek, Kazakistan Cumhuriyeti'nin kendisini fahri konsolos olarak tayin etmesinden gurur duyduğunu kaydetti.

Türkiye ile Kazakistan ilişkilerinin yeterince ilerlemediğini, bu ilişkilerin, ekonomi ve kültürel alanda çok daha ileride olabileceğini dile getiren Kibar, sanayi alanında gelişmiş olan Kocaeli'de fahri konsolosluk açılmasının önemli olduğunu bildirdi.

Konuşmaların ardından fahri konsolosluk bürosunun açılış kurdelesi, Tüymebayev ile Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Asım Kibar, Ali Kibar ve Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman tarafından kesildi.