Terör örgütü üst yapılanması KCK'ya yönelik İstanbul'daki 3'üncü davada gerilim yaşandı. Mahkeme başkanı ile avukatlar arasındaki usul tartışmasına seyirciler de alkışla dahil olunca hakimler salonu terk etti. Mahkeme yarınki duruşmanın seyircisiz yapılmasına karar verdi.

Terör örgütü üst yapılanması KCK hakkında açılan üçüncü davanın duruşmasına, İstanbul 15'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

36 tutuklu ile bazı tutuksuz sanıklar taleplerin alınması için hakim karşısına çıktı. Avukatlar, dava dosyasındaki bazı delillerin usulsüz elde edildiği gerekçesiyle dosyadan çıkarılmasını istedi.

Bu sırada bir avukat 3'üncü defa söz hakkı talep etti. Mahkeme Başkanı, diğer avukatların taleplerini dile getirmediği gerekçesiyle reddetti.

Bunun üzerine mahkeme heyeti ile avukatlar arasında tartışma başladı.
Duruşma salonunda bulunanların ve avukatların alkışlı protestosu üzerine hakimler salonu terk etti.

Sonraki Duruşma Seyircisiz Yapılacak

Bir sonraki duruşmanın seyircisiz yapılmasına karar verildi. Ayrıca, protestoda bulunanlar güvenlik kayıtlarından tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulması kararlaştırıldı.

İstanbul'daki 3'üncü KCK davasında yargılanan çoğunluğu 44 sanık, gazetecilik faaliyetleri aracılığıyla terör örgütüne üye olmak ve yöneticilik suçlamaları yöneltiliyor.