İlçenin Adiller Mahallesi’nde oturan iki komşunun 2009 yılında otlatılması için bir çobana teslim ettiği keçilerden birisinin karışması kavgaya yol açarak mahkemeye taşındı. Çoban tarafından verilen keçinin kendisine ait olmadığını ve kendi keçisinin komşusuna verildiğini iddia eden Mehmet Emin Göksel (57), davacı olarak konuyu mahkemeye taşıdığını belirterek, “Mahallemizin çobanı bana gelerek, ‘bu yıl senin keçilerini ben otlatayım’ dedi. Ben de 6 adet keçimi otlatsın diye çobana teslim ettim. Daha sonra keçilerden 5’ini geri aldım, 1’inde ise aramızda ihtilaf çıktı. Benim keçimi amcasına vermiş, ben de bana getirilen keçiyi kabul etmedim. Çünkü bana verilmek istenilen keçi küçük ve dişleri söküktü” dedi.

“KEÇİNİN KİME AİT OLDUĞUNUN BELİRLENMESİ İÇİN DNA TESTİ İSTEDİM”

Keçinin gerçek sahibinin belirlenebilmesi için davanın görüldüğü Sulh Ceza Mahkemesi’nden DNA testi talep ettiğini anlatan Mehmet Emin Göksel, “Mahkeme bu talebim üzerine DNA testi ile keçinin kime ait olduğunun belirlenip belirlenemeyeceği konusunda görüş almak üzere Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne yazı yazdı ve şimdi bu yazının sonucu bekleniyor” diye konuştu.


“DNA İSTENİR DİYE KEÇİNİN ÖLEN ANNESİNİ EVİMİN YANINA MEZAR AÇARAK GÖMDÜM”
Davacı Mehmet Emin Göksel, DNA testi talebine karşı keçinin 2011 yılında ölen annesini evinin yanı başında boş bir alana gömdüğünü belirterek, “Gerekirse mezar açılır ve ölen keçiden örnekler alınır. Bu da olmazsa keçinin şu an yaşayan kardeşinden örnek alınabilir” dedi.

“MAHKEME SONUÇLANINCAYA KADAR KEÇİYİ NE KESECEĞİM, NE DE SATACAĞIM”

Kendi keçisini komşusunun sahiplenmeye çalıştığını ileri süren Hüseyin İlhan (68) ise, “Ben keçilerimi çobana teslim ettim, çobandan teslim aldım. Bu süreçte muhtarlık ne dediyse hepsine tamam dedim. Fakat komşum Mehmet Emin Göksel bir türlü ikna olmadı. Sahiplenmeye çalıştığı keçim ikizdi. Diğerini ben geçtiğimiz kurban bayramında kestim. Bu keçim mahkemelik olduğu için şu an hiç bir şey yapamıyorum. Bu keçiyi jandarma bilirkişilerin yanında bana teslim etti. Kimsenin kalbine şüphe girmesin diye, ben yine onların dediğini yapmayarak mahkemenin sonucunu bekledim. Hala da bekliyorum” dedi.

Benim malımdan zerre kadar şüphem yok diyen İlhan, “Bu keçi kendi keçimden oldu ve kendim büyütüp yetiştirdim. Bu keçinin bana ait olduğunu bilen 4 şahidim var. Onun ise hiçbir şahidi olmadığı için 3 yıldır bu durumdayız” şeklinde konuştu.

Mahkeme sonuçlanıncaya kadar bu keçiyi ne keseceğini, ne de satacağını ifade eden İlhan, “Ben her şeye hazırım. DNA istenirse bu keçinin kardeşi burada var. Gelsinler örnek alsınlar” dedi. Mahkemenin 3 yıldır sonuçlanmamasına tepki gösteren Hüseyin İlhan, bir cinayet davası bile bu kadar uzun sürmez, diyerek mahkemeye sitemde bulundu.