“20 KİŞİ İŞE ALINACAK”

Mevsimlik orman işçisi için başvuruda bulunan, aralarında kadınlar ile çok sayıda üniversite mezunu gençlerin de bulunduğu 982 kişi için Eskişehir Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Kura çekiminde işe alınacak 20 kişinin 3 katı olarak 60 asil, 60 da yedek adayın isimleri belirlendi. Önümüzdeki günlerde asil ve yedek adayların mülakata alınacağını, mülakatta başarılı olan 20 kişinin işe alınacağı belirtildi.

“ARTIK BAŞKA İŞ ARAYACAĞIM”

Kurada adı çıkan 36 yaşındaki 2 çocuk annesi Devrim Evgin çok sevinçli olduğunu söyledi. Atalantekke Köyü’nden gelip meslek lisesi bahçesindeki noter huzurunda yapılan kura çekimine katılan evli 4 çocuk babası 50 yaşındaki Mehmet Ali Yıldız ise kurada adının çıkmadığını söyledi. Üzgün olduğunu belirten Yıldız, "İşe girseydim sigortam yatırılmış olacaktı. 1,5 sene çalışabilseydim emekli olacaktım. Artık başka iş arayacağım" diye konuştu.

“İSMİM ÇIKTI, SEVİNDİM”

Anadolu Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu mezunu olduğunu söyleyen 26 yaşındaki Bekir Polat ise kurada adının çıktığını belirterek, "3 yılık evliyim. İlk müdahale araç şoförü olarak başvuruda bulundum. Kurada ismimin çıkmasına sevindim" dedi.

AYLIK BİN 200 LİRA MAAŞ

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, işe alınacak 20 kişinin aylık yaklaşık 1200 lira ücret alacaklarını belirtti. Mevsimlik işçilerin yılda 5 ay 29 gün çalıştırılacağını belirten yetkililer, "İşe alınanlar yangına ilk müdahale ekibinde görev yapacaklar. 20 kişinin alınacağı işe 982 kişi başvurdu. Bunların arasında çok sayıda üniversite mezunu var" diye konuştu.

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Afyonkarahisar’da alınacak 40 mevsimlik orman işçisi için ise toplam 2 bin 40 kişinin başvurduğu, adaylara Eskişehir ile aynı saatte noter huzurunda kura çekimi yaptırıldığı belirtildi.