Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Seyhan Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle Kıyıkent Evleri Kentsel Dönüşüm ve Yenileme 1. Etap Projesi kapsamındaki Barış-İsmetpaşa Mahallesi'ndeki temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.

Kentsel dönüşümü öncelikle rızaya ve gönüllülük esasına dayalı olarak yürüteceklerini dile getiren Bayraktar, TOKİ kanalıyla bu çalışmaları gerçekleştireceklerini söyledi.

Son 9,5 yılda Türkiye'de 5,5 milyon konut yapıldığını, bunların 500 binden fazlasını TOKİ'nin yaptığını anlatan Bayraktar, şöyle devam etti:

''20 yıllık program içerisinde ilk 2 senede vatandaşımızın empatisini artıracağız ve bu işe inandıracağız. Hazırlıklı olan yerlerden, gönüllü olanlardan başlayacağız. Dönüşüm yaptığımız bölgelerde ihtiyaç sahiplerine kiracı olsalar dahi ev kirası yardımı yapacağız. Yine riskli evini rızayla boşaltan yoksul insanlarımıza TOKİ ve belediyenin yaptığı konutlardan veya 6306 sayılı Kanun kapsamındaki rezerv alanlarında yapılan konutlardan aldığı takdirde, kullandığı krediye faiz sübvansiyonu yapacağız. İstemeyen hiçbir vatandaşımızın evinde kentsel dönüşüm yapmayacağız.''