Rum basınına göre, Başpiskopos 2. Hrisostomos’un Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile görüşerek, kilisesinin, ekonomik krizin aşılmasına, yeni iş alanları açılmasına ve ekonominin kalkınmaya yardımcı olabilmek için, bankacılık ve enerji sektörlerine milyonlarca avroluk yatırım yapma niyetinde olduğunu dile getirdi.

2. Hrisostomos, Hristofyas ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, kilise olarak memleketin ilerlemesini istediklerini ve bu doğrultuda birtakım yatırımlar yapmaya hazır olduklarını’ söyledi.

Başpiskopos, yapacakları bu yatırımın aynı zamanda kilisenin iyiliği için olduğunu ve ekonomik temel olmadan, hiçbir manevi çalışma yapılamayacağını kaydetti.

Enerji alanında yapılacak yatırımların daha çok güneş parkları ve diğer enerji üretim tesisleri inşa edilmesine yönelik olacağını belirten 2. Hrisostomos, bankacılık sektörüne yapılacak yatırımlarla ilgili ise detay vermedi.

Vergi desteği

Kilise ile Rum hükümeti arasında imzalanan taşınmaz malların vergilendirilmesi anlaşmasıyla ilgili olarak ise 2. Hrisostomos, geçtiğimiz cuma günü devlet fonlarına 2 milyon avro aktarıldığını açıkladı.

Başpiskopos, anlaşma uyarınca, yıl sonuna kadar, teyit edilen 20 milyon avronun tümünün devlet fonlarına aktarılacağını söyledi.

2. Hrisostomos, Kilise ile Rum hükümeti arasında imzalanan anlaşmadan dolayı Hristofyas’a teşekkür etti.