651’nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin son 4 yıldır ağalığını yapan işadamı Seyfettin Selim, davul ve zurnalarla karşılandı. Üç yıl üst üste ağalık yaptığı altın kemerin ebedi sahibi olan ağa Selim’e Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ikinci altın kemeri taktı.

Edirne'de bu yıl 651’nci kez düzenlenen Kırkpınar Güreşlerinin başlamasından önce Ağa Seyfettin Selim'in kente gelmesi nedeniyle tören düzenlendi. Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, geçen yılın başpehlivanı Ali Gürbüz ve beraberindekiler, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim'i Talatpaşa Caddesi üzerindeki Orduevi önünde davul zurnalar ile karşıladı. Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Cumhuriyet tarihinde iki altın kemeri bulunan başka bir ağa olmadığını ifade ederek, “Bu ilk kez oluyor. Cumhuriyet tarihinde iki altın kemeri olan bir ağa yok. Kendisini kutluyorum. Başarılar diliyorum, hayırlısı olsun. Hoş geldiniz ağam” diyerek çiçek verdi. Başkan Sedefçi, Başpehlivan Gürbüz ve Ağa Selim daha sonra kortej eşliğinde yürüyerek belediye binasına gitti.

Edirne Valisi Gökhan Sözer, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ve beraberlerindeki protokol üyeleri belediye binası önünden bando eşliğinde Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü. Geçen yılın başpehlivanı Ali Gürbüz de taşıdığı Türk bayrağıyla korteje eşik etti. Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından kortej Cihan Pehlivanı Adalı Halil ve Kara Emin pehlivanların mezarlarını ziyaret etti. Mezara çelenk bırakılmasının ardından Edirne Müftüsü Ömer Taşçıoğlu tarafından dualar okundu.

651’nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde minik pehlivanlara çayıra çıktı. Sarayiçi'nde sabah saat 09.30'da başlayan günün ilk güreşlerinde minik kategorisinde yer alan pehlivanlar birbirlerini yenebilmek için mücadele etti. Puanlama sistemi getirildiği bu yıl ki güreşlere 50’si başpehlivan toplam bin 556 pehlivan kayıt yaptırdı. Dün Kırkpınar'da yapılan değişiklikler nedeniyle Kırkpınar'ı boykot edeceklerini söyleyen Başpehlivanların istediği oldu ve tüm Başpehlivanlar Kırkpınar'da güreş tutacak.