ESKİŞEHİR Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Davut Aydın, Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) ile diğer uzaktan eğitim sistemi kapsamındaki İktisat ve İşletme fakültelerinde derskitaplarının elektronik ortama alınacağını ve önümüzdeki 3 yıl içerisinde kağıt kitapların kaldırılacağını söyledi.

Rektör Prof.Dr.Davut Aydın, Eskişehir Atatürk Stadyumu'ndaki mezuniyet töreni öncesinde AÖF bölümleri ile uzaktan eğitim veren İktisat ile İşletme fakültelerini birincilikle bitiren ve dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesi nedeniyle düzenlenen törene katıldı.Yunus Emre Kampüsü'ndeki Atatürk Kültür Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen törende konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Davut Aydın, dünyada çok hızlı bir değişim ve gelişmenin yaşandığını, üniversite olarak kendilerinin de buna ayak uydurmaya çalıştıklarını belirtti. Rektör Aydın, uzaktan eğitim sisteminin verildiği AÖF', iktisat ve İşletme fakültelerindeki ders kitaplarının elektronik ortama alınmaçalışmalarına başlanıldığını söyleyerek şunları kaydetti:

"Dünyada çok hızlı bir gelişim yaşanıyor. Bu bakımdan bizim 30 yıldan beri sürdüre geldiğimiz sistemin de değişmesi gerekiyordu. Çok önemli bir değişim stratejisi uyguluyoruz. Baştan aşağı Açıköğretim sistemi sınav sistemiyle, ölçme ve değerlendirmesiyle, kitaplarıyla ve tüm organizasyonlarıyla yeniden yapılanıyor. Bizim yapacağımız yüzde 1'lik bir hata en az 10 bin kişiyi ilgilendirebiliyor. Bu nedenle hata yapma diye bir şansımız yok. Onun için çok dikkatli ve kademeli hareket etmemiz gerekiyor. Bu nedenle biz 2 yıl önce sistemi Polonya süreci dediğimiz Avrupa Yüksek Öğretim kriterleri çerçevesinde dönüştürmeye karar verdik. Her şeyiyle değişmiş bir Açık ve uzaktan Öğretim Sistemi öğrencilere sunmuş oluyoruz. Değişim sürecindekitaplar da değişiyor. 20 milyon kitap cildi ile karşı karşıyayız. Çok büyük bir organizasyon. Ama kademeli bir şekilde bütün kitaplarımızı elektronik ortama aktarma çalışmalarımız devam ediyor. 3 yıl içerisinde kağıtkitabı kaldıracağız. Bunun yapılması gerekiyor. Kağıt ithal bir şey. Ticari ve mali boyutu da var. Kademeli bir şekilde elektronik ortama geçeceğiz. Önümüzdeki yıl Türkiye'den değişik üniversitelerden 5 bin kişilik öğretim üyesi, yazarımız, editörümüz, televizyon yapımcımız ve danışmanımız olarak Anadolu Üniversitesiailesi içerisinde görev yapıyor olacak. Bu Türkiye'nin en büyük eğitim organizasyonudur."

ENGELLİ İLKER ENGEL TANIMADI

Yapılan konuşmaların ardından uzaktan eğitim sistemi veren AÖF'ün bölümlerini birincilikle bitiren ve dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Anadolu Üniversitesi AÖF İşletme Bölümü birincisi 27 yaşındaki ortopedik engelli İlker İstanbullu, törene tekerlekli sandalye ile katıldı. İstanbullu, hediyesini almak için sahneye 4-5 kişinin tekerlekli sandalyesini merdivenlerin üzerinden havaya kaldırmasıyla çıktı. İktisat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Rıdvan Karluk ile İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Melih Erdoğan İlker İstanbullu'ya hediyesini verdi.

Türkiye'de engelli olmanın zor olduğunu ve engelli öğrenim görmenin ise hepsinden zor olduğunu söyleyen İlker İstanbullu, "Birinci olmayı beklemiyordum. Engelliler için Türkiye'de öğrenim görmek zor tabi ki. İmkanlar kısıtlı. Hemen hemen yok gibi bir şey. Anadolu Üniversitesi bu konuda öncü bir eğitim kurumu. Bu sayede zaten üniversiteyi bitirdik. Engelli insanlar engelleriyle birlikte eğitimini devam ettiremiyorlar. Ya okuyamıyorlar ya hiç okula başlamıyorlar. Üniversiteyi bırakın engelli olup daha ilkokula gidememiş arkadaşlarımız var. Engelli insanlar imkanları dahilinde zorluklardan yılmasınlar. Hangi fırsatıyakalayabilirlerse onu değerlendirsinler" diye konuştu.

57 YAŞINDAKİ BİRİNCİ

AÖF İşletme Yönetimi Ön lisans Programı birincisi 57 yaşındaki Gül Kaya da hediyesini Prof.Dr. Rıdvan Karluk ile Prof.Dr.Melih Erdoğan'dan aldı.

Daha önce Anadolu Üniversitesi AÖF Bankacılık ve Sigortacılık ile İktisat bölümlerini bitirdiğini belirten Gül Kaya, "Öğrenimim devam edecek. Bundan sonra da Hukuk Fakültesi'ni okumak istiyorumö dedi.

Celalettin Kaya da eşinin başarısının kendisini mutlu ettiğini belirterek, "Benim okumam için annem saçını süpürge etmiş. Bende eşimin okuması için sakalımı süpürge etmeye hazırım diye konuştu.

EMNİYET MÜDÜRÜ EŞİ DE MEZUN OLDU

Rize Emniyet müdürü Hüseyin Yenice'nin eşi 42 yaşındaki Ayşe Yenice, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, diploma töreni nedeniyle eşi Ayşe Yenice, kızı 22 yaşındaki Dilara ve oğlu 16 yaşındaki Ahmet Yenice ile birlikte Eskişehir'e geldi. Cüppesini giyip kepini takan Ayşe Yenice eşi ve çocuklarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Üniversiteyi bitirdiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Ayşe Yenice, "Derslerim iyi olduğu için yüksek onur belgesi aldım. İnsanlar azmettikten sonra yapamayacakları bir şey yok diye düşünüyorum. Özellikle kadınların kendini geliştirmesi ve yetiştirmesi gerekiyor. Çünkü bizler anne olarak çocuklarımızı yetiştiriyoruz. Çok mutlu ve gururluyum" diye konuştu.

Rize Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice de eşi Ayşe Yenice'nin üniversiteden mezun olmasına çok sevindiklerini söyledi. Eşinin diploma töreni için Eskişehir'e geldiklerini ifade eden Hüseyin Yenice, "Eşimin mezuniyet töreni, bana babalar gününün en güzel hediyesi oldu" dedi.