Vatandaşı canından bezdiren korsan otoparkçılar artık hapse girecek. Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılan değişiklikle eskiden sadece para cezası uygulanabilen korsan otoparkçılar, 2 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıkacak. Emniyet birimleri korsan otoparkçılığın yapıldığı yerleri gizli kamerayla kontrol altına alacak. Kamera görüntüleri delil olarak mahkemeye sunulacak. Yakalanan korsana hapis cezasının yanında ayrıca araç başına 10 bin liraya kadar para cezası uygulanacak.
ARTIK ALAMAYACAKLAR
Özellikle iş merkezlerinin, hastanelerin, eğlence mekanlarıyla restoranların yoğunlukta olduğu bölgelerde faaliyet gösteren korsan otoparkçılara cezaevi yolu göründü. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 79. maddesi kapsamında korsan otoparkçılık ve değnekçilik yapan kişilere daha önce 72 TL’lik para cezası uygulanıyordu. Ancak çoğu kez bu tür şahısların adreslerinin değişken olması, yanlış adres beyan etmeleri ya da vergi kayıt numaralarının olmaması nedeniyle trafik ceza tutanakları maliye tarafından tahsil edilemiyordu.
2 YIL HAPİS 10 BİN LİRA PARA CEZASI
Bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını öngören kanun, 3 Haziran 2012′de 28312 sayılı Resim Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle artık korsan otoparkçıya da hapis cezasının yolu görüldü. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 79. maddesinde yapılan değişiklikle, belediye görevlileri dışında sokak ve cadde kenarlarında park eden araçlardan ücret almaya kalkanlara 6 ay ile 2 yıl arasında hapis cezası uygulanacak. Ayrıca 5 bin güne kadar adli para cezası ile (yaklaşık 10 bin lira) cezalandırılacak