Korsan taksi çalıştıran araç sahiplerine 3 bin lira, aracı kullanan sürücüye 650 lira, korsan taksiye binen vatandaşa da 216 lira para cezası geliyor. TBMM İçişleri Komisyonunda benimsenen AKP’li milletvekillerinin kanun teklifi ile ‘’Otopark Mafyası’’ olarak nitelenen değnekçilere de hapis cezası verilecek.

Kanun teklifi ile Karayolları Genel Müdürlüğü ve Belediyeler dışında kamuya açık yerlerde hiç kimsenin otopark parası alamayacağı öngörülüyor. Korsan taksi olarak çalışan araçlar da 3 ay süreyle trafikten men edilecek.

Teklifin TBMM İçişleri Komisyonundaki görüşmeleri sırasında konuşan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutçu ‘’Sokaklar değnekçiler ve mafya tarafından gasp edilerek rant sağlanıyor. Cadde ve sokakların Belediye vasıtasıyla kontrol edilmesi ise doğru bir karar, ancak yeni bir ticari rant sağlanması ihtimalini de göz önünde bulundurmak gerekir." dedi.

50 bin civarında korsan taksinin bulunduğunu ve bunların 100 milyon dolara yakın vergi kaybına neden olduğunu vurgulayan Havutçu, taksici esnafına ucuz mazot, KDV ve ÖTV indirimleriyle destek sağlanmasını istedi. CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün ise, "İşyerleri ve konutların bir arada olduğu yerlerde oturan vatandaşlar da kendi evlerinin önünde araçlarını bıraktıklarında para ödemek durumunda kalıyor’’ dedi.