Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen ''İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun''u onayladı.

Zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran yasa, son derece gergin geçen komisyon ve genel kurul görüşmelerinin ardından yasalaşarak 31 Mart'ta Cumhurbaşkanı Gül'ün onayına sunulmuştu.

Gül, Anayasa gereği 15 gün içerisinde inceleyerek yanıt vermesi gereken yasayı 10 günün sonunda onayladı.

Kanuna göre, ilköğretim kurumları; 4 yıllık zorunlu ilkokullar, 4 yıllık zorunlu ve farklı programlar arasında tercihe imkan veren ortaokullar ile imam-hatip ortaokullarından oluşacak. Zorunlu ilköğretim çağı, 6-13 yaş grubundaki çocukları kapsayacak. Kur'an-ı Kerim ve ''Hz. Peygamberimizin hayatı'', ortaokul ve liselerde seçmeli ders olarak okutulacak. Zorunlu ortaöğretim, 2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanacak.

15 BİN HÜKÜMLÜYE TAHLİYE YOLU
Gül'ün onayladığı diğer yasalardan biri de ''Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun.''

Yasa ile koşullu salıverilmesine bir yıl ve daha az kalan hükümlüler cezalarının bir kısmını dışarda geçirebilecek.

Bu sürede hükümlünün denetimi elektronik kelepçeyele sağlanacak. 15 bin hükümlünün bu yasa kapsamında serbest bırakılması bekleniyor.

Gül ayrıca kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı tanıyan 'Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'u ve Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun'u da onayladı.