Denizli Nalan Kaynak Anadolu Lisesi’nde yaşanan olayda, iddiaya göre kravatını çıkaran K.K. isimli öğrenciyi okul koridorunda başından tutarak itekleyen ve darp eden Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı matematik öğretmeni N.K.A.’nın olayla ilgili güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından idari soruşturma başlatılan öğretmenin öğrenciye yönelik darp görüntüleri diğer sendikacıları üzdü. Eğitim-Bir-Sen Denizli Şubesi Başkanı Ahmet Sert, yaşanan olayın sendikacı olarak kendilerini üzdüğünü belirterek, “Denizli’de böyle bir olayın vuku bulmasından dolayı üzüntü içerisindeyiz. Sendikal kimlikle bir arkadaşımızın gerek öğrenciye, gerek okulda böyle bir olaya girmiş olması, hem sendikacılık açısından, hem öğretmenler açısından hem de öğrenciler açısından iyi olmadığını ve bizleri üzdüğünü belirtmek istiyorum. Biz, şiddetin hem öğretmenine yapılanına, hem de öğrenciye yapılanına karşıyız. Burada belki bir anlık öfkeye kapılarak şube başkanı arkadaşımız bu konuda öfkesine hakim olamayabilir ama, neticede ortaöğretim kurumları yönetmeliğine göre her suçun bir cezası var. Bununla ilgili disiplin uygulamaları yapılabilir” dedi.

Bu konuda toplumsal linç yapmak yerine olayların daha net bir şekilde ortaya çıkması için gerek valilik, gerek Milli Eğitim Müdürlüğü, gerek bakanlığın olayı net bir şekilde ortaya koymasını istediklerini belirten Sert, şöyle konuştu: “Ne bir arkadaşımızın, ne bir öğrencinin mağdur olmasını istemiyoruz. İlerleyen zamanlarda adalet yerini bulacaktır. Toplumsal linç yapmak yerine, olaylara sağduyulu yaklaşıp sonucu beklemek gerekir”

Öğretmen N.K.A. ise konuyla ilgili konuşmak istemediğini söyledi.