Kapıkule sınır kapısından yurda giriş yapan gurbetçiler, Avrupa’daki kriz kendisini iyici hissettirmeye başladı, bir emekli bin Avro maaş alıyor, 500 Avrosunu kiraya verince geçinmesi çok zor o yüzden Türkiye’ye dönüşler arttı dediler.

Yaz tatilini Türkiye’de geçirmek üzere Kapıkule sınır kapısından giriş yapan Alpaslan Sarı, yolculuğunun iyi geçtiğini belirterek, “Bazı gurbetçiler emekli olduktan sonra kesin dönüş yapıyor. Avrupa’daki kriz etkisini göstermeye başladı. Orada bir emekli bir Avro maaş alıyor 500 Avrosunu kiraya veriyor kalan parayla geçinmesi çok zor. Bende yaşım geldiği zaman Türkiye’de emekli olmayı düşünüyorum. Orada emeklilik yaşı 65 o yaşa kadar yaşacağım kesin değil. Biz burada pirimlerimizi ödeyip emekli olmayı düşünüyoruz. Avrupalı bile tatile Türkiye’ye geliyor ve burada yaşıyor, benim ikinci vatanım Türkiye diyor. Bin Avro ile Türkiye’de çok rahat yaşabiliyor” dedi.

Mayıs ayı itibari emekli olduğunu ifade eden Kazım Kara isimli gurbetçi ise “Ben mayıs ayında emekli oldum. Diğer arkadaşlardan duydum onlar Türkiye’dede emekli olmuşlar, bende müraacat ettim, pirim borçlarımı ödeyince Türkiye’de emekli olacağım, çifte emekli olacağım” şeklinde konuştu.

Hasan Gör isimli gurbetçi ise “Avrupa bitti, buraya gelmeleri daha iyi. Benim komşularımın çoğu hem orada hem Türkiye’de emekli oldu. Altı ay Türkiye’de 6 ay orada kalıyor. Benim yaşım 30 işsizim. Ben Fransa’dan geliyor, Fransa artık bitti. Türkiye artık Avrupa’dan daha iyi” dedi.