gnçtrkcll, Dünya’da bir ilke imza atarak gençlere yine gençlerin oylarıyla, yönetimde yer alacak ve alınan kararlarda söz sahibi olacak 5 gnçtrkcll temsilcisini seçme imkanı verdi. Bu tür bir kampanyada “sosyal mülakat” yöntemi ilk kez uygulandı ve 500 bine yakın genç sürece dahil olarak kendi temsilcilerini belirledi. Sosyal medyada dünyada ilk defa 7 farklı kanal (Facebook, Twitter, Foursquare, Linkedin, Instagram, Tumblr, Blog) birbirine bağlandı ve buradaki aktiviteler analiz edildi. GNCSKOR adı verilen sosyal medya puanı hesaplaması yapıldı. “gnçtrkcll temsilcisini arıyor” 23 gün içinde 1.146.723 kişiye ulaştı, 504.269 kişi uygulamaya girdi. Finalist adaylar 7.242.329 beğeninin sonucunda belirlendi. Gençler en çok Teknoloji kategorisine adaylıklarını koyarken, Teknoloji kategorisini katılım yoğunluğuna göre sırasıyla Kariyer, Etkinlik, Tarife ve Alışveriş izledi.

Gençlerin verdiği oylarla her kategoriden en iyi ilk 3 finalist belirlendi. Ardından yapılan yüzyüze mülakatlar sonucunda alanında uzman 5 genç seçildi ve gençler için çalışmaya başladı. Temsilcilerin Türkiye’nin dört bir yanından olması da dikkat çekici. Tarife Temsilcisi Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nden Tarık Atalar, Teknoloji Temsilcisi Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Oğuzhan Akçay, Kariyer Temsilcisi Elazığ Fırat Üniversitesi’nden Alperen Fırat, Etkinlik Temsilcisi Konya Selçuk Üniversitesi’nden Mehmet Ali Bahçeli ve Alışveriş Temsilcisi Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nden Tuğba Salıcı oldu. Temsilciler seçilir seçilmez uzman oldukları konu başlıklarında gnçtrkcll’lilerin isteklerini dinlemeye, projelendirmeye ve alınacak kararları şekillendirmeye başladılar.

GENÇLERİN TEMSİLCİLERİ SOSYAL MEDYADA SEÇİLDİ
gnçtrkcll’in imza attığı “ temsilci seçimi” bu alanda bir ilk. Seçim sürecinde, ilk kez uygulanan “sosyal mülakat” metoduyla, sosyal medya üzerinden bir seçim kampanyası başlatıldı ve sonrası tamamen gençlere bırakıldı. Gençler, bu zenginlikte ve şeffaflıkta Dünya’da ilk kez uygulanan dijital sosyal medya entegrasyonu ile sosyal medya üzerinden aday oldular, seçim vaatlerini duyurdular ve birbirleriyle yarıştılar, sonunda da kendi temsilcilerini kendileri seçtiler. Tarık, Oğuzhan, Alperen, Mehmet Ali ve Tuğba, gençlerin temsilcileri olmalarının yanı sıra gnçtrkcll’in de sosyal medya elçiliğini üstlenerek bu kulvarda da bir ilki gerçekleştirdiler. Gençliğin sesini sosyal medyada kişisel hesaplarından da dinleyen temsilciler, aynı zamanda sosyal ağlar üzerinden paylaştıkları kendi alanlarıyla ilgili duyurular, bilgilendirici mesajlar ve gerçekleştirdikleri ödüllü yarışmalarla gençlerle gnctrkcll arasında birer köprü konumundalar.