Karatede, Kumite Erkek Milli Takımı dünya şampiyonasında gümüş madalya kazandı.

Fransa'nın başkenti Paris'te yapılan şampiyonada, finalde ev sahibi Fransa'ya yenilen Kumite Erkek Milli Takımı ikinci olurken, Türkiye, şampiyonayı bir altın, iki gümüş ve üç bronz madalyayla genel sıralamada dördüncü oldu.

Fransa karşısına Enes Erkan, Yaser Şahintekin, Gökhan Gündüz, Murat Salih Kurnaz ve Mustafa Utku Şahin'den oluşan kadroyla çıkan Kumite Erkek Milli Takımı, gümüş madalyayla yetindi ancak 2008 yılında Tokyo'da elde ettiği şampiyonluktan sonra en iyi derecesine imza atmış oldu.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, şampiyonada son 10 yılın en iyi sonucunu aldıklarını belirterek hakemlerin yanlı tutumundan yakındı.

Ev sahibi Fransa'nın dokuz final yapmasının karate tarihinde eşi olmadığına değinen Delihasan, ''Hakemler adil olsa en az iki madalya daha kazanabilirdik. Özellikle Tuba Yenen ve Bayan Kumite Takımımız'ın Fransa ile yaptığı maçlarda hakemlerin verdikleri kararlar seyircilerin bile tepkisini çekti. Her şeye rağmen çok önemli bir sonuçla Türkiye'ye dönüyoruz. Madalya alan sporcularımızı tebrik ediyor, mücadele eden tüm sporcularıma teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Şampiyonada bir altın, iki gümüş ve üç bronz madalya kazanan Türkiye, organizasyonu Fransa, Japonya ve İtalya'nın ardından dördüncü sırada tamamlarken, Enes Erkan da 2006 yılından bu yana bireysel olarak Türkiye'ye altın madalya kazandıran ilk karateci olarak tarihe geçti.