NASA ay yüzeyindeki derin yarığı keşfetti. Peygamber Efendimiz'in yüzyıllar önce gerçekleştirdiği Şakkul Kamer mucizesi gündeme geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan NASA başkanı eski astronot Tim Wrightler, "Bu yarığın nasıl meydana geldiğini bilmiyoruz" dedi. Bir basın mensubunun bunun Kuran'da yer aldığını ve Peygamber mucizesi olduğunu söylemesi üzerine bocalayan Wrightler, "Burada inançları tartışmıyoruz" dedi. Bu durum tartışmaları da beraberinde getirdi. İşte Kur'anı Kerim'de işaret edilen 3 mucize ise şöyle: 
'AY'IN YARILMASI' 
Kamer Suresi'nde kıyamet gününden, peygamberlerin söylediklerini reddeden Nuh, Ad, Hud, Lut kavimleri gibi çeşitli kavimlerin ikaz edildiklerinden ve cezalandırıldığından, Allah'ın emirlerine uyanların cennete gideceklerinden bahsedilir. Surenin ayetleri ve hadis rivayetleriyle Muhammed'in bir parmak işaretiyle "Ay'ın parçalanması" mucizesini anlatan ayetlere dönüşmüştür. Mucize ise şöyle gelişmiştir, Peygamber Efendimiz elli iki yaşındaymış. Mekke'de Kureyş kâfirlerinin ele başları karşısına geçmiş. "Peygamber isen ayı ikiye böldür" demiş. Peygamberimiz ellerini kaldırmış dua etmiş. İşte o anda ay ikiye bölünmüş. Yarısı bir dağın yarısı da bir başka dağın üzerinde görülmüş. Fakat onlar yine de inanmamışlar."

'ÜÇ KARANLIK EVRE' 
Yaratılış aşamalarımızda içinde bulunduğumuz 3 farklı ortama veya 3 farklı yaratılış aşamasına işaret ettiğini düşünenler de olmuştur. Buna göre 3 karanlık mucize şöyledir: 1. Fallop borusu: Spermle yumurta birleştikten sonra fallop borusu boyunca ilerler. Fallop borusu boyunca ilerleyen zigot bölünerek çoğalır. 2. Rahim duvarındaki bölge: Bu bölgede diğer bölümlerde işlediğimiz asılıp tutunma (alaka) aşaması geçirilir. 3. Amniyon kesesi: Ceninin etrafındaki içi özel bir sıvı ile dolu kesedir. Gelişimin geri kalan uzunca kısmı burada geçirilir. 

PARMAK İZİ MUCİZESİ 
Kuran'da, insanları ölümden sonra diriltmenin Allah için çok kolay olduğu anlatılırken, insanların özellikle parmak uçlarına dikkat çekilir. Kıyamet Suresi'nde parmak uçlarının vurgulanması son derece hikmetlidir. Çünkü parmak izindeki şekiller ve detaylar kişiye özeldir. Parmak izi doğumdan önce cenin üzerinde son şeklini alır ve ömür boyu sabit kalır. İşte bu nedenle parmak izi, herkese özel çok önemli bir "kimlik kartı" sayılmakta ve insanlar tarafından bilinen tek değişmez ve yanılmaz kimlik tespit yöntemi olarak kullanılmaktadır.