Alınan bilgiye göre olay, Van-Erciş karayolu 15. kilometresinde bulunan Karasu Çayı’nda meydana geldi. Hafta sonu Karasu Çayı’na balık avlamaya giden Suat Bahşur ve Haluk Karataş gördükleri manzara karşısında şok olduklarını söylediler. Yakılıp çaya atılan Kur’an-ı Kerim’i sudan çıkarıp yetkililere haber verdiklerini söyleyen Suat Bahşur, gördükleri karşısında şaşkın olduğunu söyledi. Bahşur, “Biz arkadaşlarla balık tutmaya geldik. Karasu Çayı’nda balık tutuyorduk ve böyle bir manzarayla karşılaştık. Hemen yetkililere haber verdik. Bu akıl almaz bir şey. Ne diyeceğimi bilmiyorum” dedi.

Bunu yapanların insan dahi olamayacağını belirten Bahşur, “Biz çok mübarek bir aydayız. Bu vahşeti yapanlar insan değildir. Kur’an-ı Kerim Ramazan ayında gelmiştir. Bu ayda herkes oruçlu ve Kur’an okuyor. Böyle bir ayda bunu yapanlar insan olamaz” ifadelerini kullandı.

Kur’an-ı Kerim’i yakanlara karşı öfkesini dile getiren Haluk Karataş da, “Arkadaşlarla balık tutmaya gelmiştik. Ne olduğunu bizde anlamadık. Geldiğimizde bu görüntü ile karşılaştık. Ne yapacağımızı bilmiyoruz” şeklinde konuştu.

Van İl Müftüsü Nimettulah Arvas ise, Kur’an-ı Kerim’in hiç bir şekilde yakılmayacağını belirterek, olay yerine ekip göndereceğini söyledi.