Kastamonu'nun Taşköprü ilçesine bağlı Dereköy'de yoğun kar yağışı nedeniyle yolda durup aracına zincir takmak isteyen köy imamı, etrafını saran kurt sürüsünden otomobilin içinde 4 saat bekledikten sonra tesadüfen yoldan geçen bir vatandaşın yardımıyla kurtuldu.

Taşköprü'ye bağlı Dereköy köyünde imamlık yapan Murat Acar (40), eşi Aynur Acar ile görev yaptığı köyden ailesinin yaşadığı köye gitmek için otomobiliyle yola çıktı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Kılavuz Mahallesi ile Donalar köyü arasındaki ıssız dere boğazında mahsur kalan imam Murat Acar, otomobilin lastiklerine zincir takmak için dışarıya çıktı.

Bu sırada aracın etrafını birden 11 kurt sardı. Saldırıdan korunmak için otomobilin içine giren Acar ve eşi, otomobilin içinde beklemeye başladı.

Yaklaşık 4 saat otomobilin içinde mahsur kalan Acar ve eşi, gecenin ilerleyen saatlerinde Taşköprü'den Kılavuz Mahallesi'ne traktörüyle giden bir vatandaşın tesadüfen olay yerine geçmesiyle kurt sürüsünden kurtuldu. Acar, vatandaşın yardımıyla kurtları uzaklaştırmayı başardı.

-''11 kurdu görünce korkuya kapıldık''-

Murat Acar, AA'ya yaptığı açıklamada, daha önce kurt gördüğünü fakat zincir takmak için otomobilin dışına çıktığında 11 kurdu etrafında görünce şaşkınlık yaşadığını ve korkuya kapıldığını söyledi.

Yanında silah olsa havaya ateş açmak suretiyle kurtları kaçırabileceğine inandığını kaydeden Acar, geçtiğimiz günlerde köydeki başka kişilere de kurtların saldırdığını ancak köylülerin kaçarak canını zor kurtardığını kaydetti.

Acar, ''Traktörüyle olay yerinden geçen kişi olmasaydı donma tehlikesiyle karşı karşıyaydık. Bizi kurtaran kişiye çok teşekkür ediyorum'' dedi.