Olay, Karabağlar ilçesi 5713 sokakta bulunan General Asım Gündüz Parkı'nda gece saat 22.30 sıralarında meydana geldi. Bu sene ilkokul birinci sınıfa gidecek olan ve okul alışverişi dahi yapılan 6 yaşındaki Umut Ceylan, akşam saatlerinde babası Ufuk Ceylan (37) ve annesi Gülhan Ceylan ile birlikte evlerine yakın yerde bulunan General Asım Gündüz Parkı'na gitti. Anne ve babası, Umut parkta oyun oynarken dostları ile konuşmaya başladı. Küçük Umut ise o sırada parktaki arkadaşları ile birlikte kaydıraktan kayarak eğlenmeye başladı.

Tekrar kaydıraktan kaymak için çıktığı sırada, kimin ya da kimlerin ateş ettiği belirlenemeyen bir silahtan çıkan kurşunun sırtına isabet etmesi ile Umut ağır yaralandı. Son gücüyle ailesinin yanına gelen Umut’un vurulduğunu anlayan aile, çığlıklar atarak yanlarında olan komşularının arabası ile Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne çocuğu getirdi.

Küçük Umut, burada doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Acı haberi alan Umut'un anne, baba ve yakınları hastanede sinir krizi geçirdi. Maganda kurşununa kurban giden Umut bu yıl ilkokula başlayacaktı. Olay sonrası bölgeyi kordon altına alan polis, çevrede uzun süre şüpheli şahıs uygulaması yaptı ancak Umut’un yaşamını yitirmesine neden olan silahı kimin ateşlediğini henüz bulamadı. Uzman ekipler, Umut'un ölümüne neden olan magandanın yakalanması için çalışmaları başlattı.