Bingöl'de askeri konvoya yapılan saldırıda şehit sayısı 10'a yükseldi. Saldırıyı yapan 6 kişilik PKK'lı grubun yakalanması için operasyonlar sürüyor. PKK'lıların saldırıdan bir hafta önce yolda mayın taraması yapıldığını görünce roketlerle pusu attığı belirlendi

Bingöl-Muş karayolunda, izin ve sağlık kontrolünden dönen askerleri birliklerine götüren konvoya yapılan saldırıda şehit sayısı 10'a yükseldi. Yaralı 70 askerden 21 yaşındaki Mehmet Dildari'nin duran kalbi iki kez çalıştırıldı. Fakat kalbi üçüncü kez durunca, Dildari, önceki gece şehit oldu. Bu rada saldırıda gözcülük yaptığı belirlenen iki kişi gözaltına alındı. Teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyona Jandarma Özel Harekât, Polis Özel Harekât ve özel b i r l i k - ler, katıldı. Arazide PKK'lılara ait ilaçi ile yiyecekler bulundu. Önceki gece Diyarbakır'da kalkan F-16 savaş uçakları da, Bingöl'de dağlık alanları bombaladı. Diyarbakır Bölge Başsavcı Vekilliğince yürütülen soruşturmada saldırının detayları da ortaya çıktı. Teröristlerin 1 hafta önce arazide gizlenip yol güzergâhını takibe alarak keşif yaptıkları, asker sevkiyatı nedeniyle 3 gün boyunca yol güzergâhında robot ve tarama dedektörleriyle mayın ve bomba araması yapıldığını fark edince, roketli saldırı yapmayı planladığı öğrenildi. 6 kişi oldukları belirlenen ve farklı açıdan otobüsleri hedef alan grubun attığı roketlerden 4'ünün patlamadığı öğrenildi. Roketlerin anti tank mühimmatı olduğu, 30 santimetrelik çelik zırh, 60 santimetrelik beton duvar ve 80 santimetrelik taş duvarı delebildiği belirtildi.

KALYONCU BİNGÖL'DE

Saldırıyı, geçen yıl Kulp-Muş karayolu üzerinde bir kaymakam adayı ile bir asker ve AK Parti Kulp İlçe başkanı Veysel Çelik'i kaçıran Şenyayla grubunun gerçekleştirdiği tespit edildi. Güvenlik güçleri, Karlıova'da 8 polisin şehit olduğu bombalı saldırı gibi bu olayda da köstebek şüphesi üzerinde duruyor. PKK'lıların o gün ve o saatte asker sevkiyatı yapılacağı bilgisini nereden ve nasıl temin ettiği üzerinde duruluyor. bu arada Van'a gitmek üzere Elazığ'daki Kabul Toplama Merkezi'ndeki askerlerin ulaşımı için bir ay öncesinde otobüs firmalarıyla anlaşma yapıldığı ve sevkiyatın 18 Eylül günü yapılacağı bildirildi. Bu nedenle sevkiyatı yapan otobüs firmasından bilgi sızdırmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Bölgede inceleme yapmak üzere Jandarma Genel Komutanı Org. Bekir Kalyoncu da dün Bingöl'e gitti. Bu arada PKK'nın Diyarbakır-Muş, Bingöl-Erzurum kırsalından sorumlu İrfan Amed kod adlı Mehmet Tahir Kılıç'ın, 45 gün önce telsizle, Şenyayla bölgesine korumalarıyla geldiği belirlendi. Kılıç'ın burada 4 ayrı grubu toplayıp kış üslenmesine hazırlanılmasını ve bölgenin mayınlanması talimatı verdiği belirlendi.

MEHMETÇİĞE YÜZDE 25 İNDİRİMLİ HAVA ULAŞIMI
Saldırıyla birlikte askerlerin hava yoluyla sevkıyatı yeniden gündeme geldi. Mehmetçiğin, havayoluyla sevkıyatına ilişkin geçtiğimiz yıl Milli Savunma Bakanlığı'nın THY ile anlaşma imzalayarak er ve erbaşlara yüzde 25 indirim uygulamasına gidildiği öğrenildi. Er ve erbaşlara otobüs rayiç bedeli de yine Bakanlık tarafından ödeniyor.