Milli Eğitim Bakanlığı özür durumundan yer değiştirmek isteyip atanamayan öğretmenler için sadece bu yıl geçerli olmak üzere değişiklik yaptı. Bakanlık, öğretmenlerin bir kısmını alan değişikliği ile özür durumundan atamayı hedefliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı özür durumundan atanamayan öğretmenler için sadece bu yıl geçerli olmak üzere bir değişiklik yaptı. Buna göre sınıf ve branş öğretmenleri eğer diplomalarında yan alanları var ise bu alanları tercih ederek iller arası yer değişikliği yapabilecek.

Bunun yanında sınıf öğretmenlerden iki yıllık yükseköğretim mezunu iken öğretmen olanlar lisans tamamladıkları alanı tercih edebilecek.

Yan alanı olmayan sınıf öğretmenleri ise yer değişikliğini zihin engelliler sınıf öğretmenliğine veya teknoloji ve tasarım alanlarına geçerek yapabilecek.

Yan alanı olmayan branş öğretmenleri de sadece teknoloji ve tasarım öğretmenliğine geçiş ile atanmak istedikleri ili tercih edebilecek.Alan değişikliği yaparak iller arası yer değiştirme başvuruları 14 - 17 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

İl içi alan değişikliği başvuruları ise 19-24 Eylül tarihleri arasında alınarak, 25 Eylül'de sonuçlandırılacak.