Muş'ta güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülen PKK'lı terörist Şükrü Sezer'in cenazesi, toprağa verilmek üzere dün gece ailesinin yaşadığı Mersin'e getirildi. Cenaze, bu sabah Özgürlük Mahallesi'nden kalabalık bir grubun katılımı ile Güneykent Mezarlığına götürüldüğü sırada, konvoya katılan bazı araçlara terör örgütünü simgeleyen bez parçaları ve örgüt elebaşısının fotoğrafları asıldı. Cenaze nedeniyle güvenlik güçleri de çevik kuvvet ve özel hareket polisleri desteğinde mezarlık çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Ambulansla Güneykent Mezarlığına getirilen teröristin cenazesi, BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk'ün de katıldığı törenle toprağa verildi.

Cenazenin defnedilmesi sırasında gruptan bazıları yasa dışı slogan attı. Polis bunun üzerine çevik kuvvet ekipleriyle zırhlı araçlar desteğinde mezarlık içinde tertibat alarak dağılan grupları kimlik kontrolünden geçirip üst araması yaptı. Bu sırada kalabalıkla polis arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.BDP'li milletvekili Ertuğrul Kürkçü, polisin tutumuna tepki göstererek cenazenin fırsata dönüştürüldüğünü ileri sürerken, kimlik kontrolünden geçirilen gruptan şüpheli görülen 83 kişi gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Cenaze sonrası geri götürülmek istenen boş tabutun içinden teröristin fotoğrafı ile bez parçaları çıktı.

Kalabalığın mezarlıktan ayrılmasının ardından çevik kuvvet polislerinin yaptığı aramada ise mezarlar arasına gizlenmiş bir adet bıçak ele geçirildi.