Son dönemde yaptığı hava tahmin raporları saatine kadar tutan meteorolojinin dün için yaptığı tahmin tutmadı Meteoroloji dün için yaptığı tahminde öğleden sonra başlayacak yoğun kar yağışına dikkat çekerek uyarıda bulundu. Ancak dün akşam beklenen kar yağışı olmadı. Onun yerine Ege'ye özellikle İzmir'e kar yağdı. Kar yağışı Çanakkale, İzmir, Aydın ve Muğla'ya kadar bütün Ege'yi beyaz bir örtü ile kapladı.

BUGÜN HAVA DURUMU
Yapılan son değerlendirmelere göre; Kıyı Ege, Kütahya, Antalya'nın batı çevreleri ile sabah saatlerinde Uşak, Afyon, Denizli, Eskişehir, Ankara, Kırşehir, Yozgat, Kırıkkale, Çankırı, Amasya, Tokat, Çorum, Çanakkale, Bursa, Bandırma, Tekirdağ, öğle saatlerinde Çatalca ve Silivri çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

HAVA SICAKLIĞI :Ege ve İç Anadolu'da hissedilir derecede (6 ila 8) olmak üzere Ülkemiz genelinde artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneydoğu, Marmara'da doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Güney Ege kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR
BUZLANMA VE DON UYARISI: İç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere, buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Bursa ve Bandırma çevrelerinin kar yağışlı, Çanakkale ve Tekirdağ, öğle saatlerinde Çatalca ve Silivri çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. En Düşük (°C) En Yüksek (°C)
BURSA Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı  7
CANAKKALE Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu  8
GOKCEADA Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu  7
ISTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Çatalca ve Silivri çevreleri hafif yağmurlu  7

EGE Çok bulutlu, İzmir, Aydın, Muğla, Manisa ve Kütahya ile sabah saatlerinde Afyon, Uşak ve Denizli çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın Güney Ege kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saaatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile Manisa çevrelerinde sis bekleniyor.
A.KARAHISAR Çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı  3
DENIZLI Çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı  8
IZMIR Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı  12
USAK Çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı  5

AKDENİZ Parçalı ve çok bulutlu, Antalya'nın batı çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
ADANA Parçalı ve az bulutlu  14
ANTALYA Çok bulutlu, batı çevreleri aralıklı sağanak yağışlı  14
MARMARIS Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı  15
MERSIN Parçalı ve az bulutlu  14

İÇ ANADOLU Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Çankırı, Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Yozgat ve Kırşehir çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.
ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı   3
ESKISEHIR Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı   2
KARAMAN Parçalı ve az bulutlu  3
KAYSERİ Parçalı ve az bulutlu  2
KONYA Parçalı ve çok bulutlu   4

BATI KARADENİZ Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte iç kesimlerinde yer yer sis bekleniyor.
BARTIN Parçalı ve çok bulutlu  6
BOLU Parçalı ve çok bulutlu  4
DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu  6
ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu  5

ORTA ve DOĞU KARADENİZ Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Çorum, Tokat ve Amasya çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kıyı kesimlerinde hafif ve yer yer orta, iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
ARTVIN Parçalı ve az bulutlu   3
BAYBURT Parçalı ve az bulutlu   -5
RİZE Parçalı ve az bulutlu   7
SAMSUN Parçalı ve az bulutlu   7
TRABZON Parçalı ve az bulutlu   7

DOĞU ANADOLU Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere, buzlanma ve don olayı bekleniyor. Eğiminin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
ERZINCAN Parçalı ve az bulutlu geçecek. Buzlanma ve don olayı bekleniyor.  -3
ERZURUM Parçalı ve az bulutlu geçecek. Kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.  -10
IGDIR Parçalı ve az bulutlu geçecek. Buzlanma ve don olayı bekleniyor.  0
VAN Parçalı ve az bulutlu geçecek. Buzlanma ve don olayı bekleniyor.  -3

GÜNEYDOĞU ANADOLU Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
BATMAN Parçalı ve az bulutlu  9
DİYARBAKIR Parçalı ve az bulutlu  7
GAZIANTEP Parçalı ve az bulutlu  8
SANLIURFA Parçalı ve az bulutlu  10

DENİZLERDE HAVA
Orta Karadeniz ile akşam saatlerinden sonra Ege açıklarında fırtınamsı rüzgar bekleniyor.
KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı Karadeniz’de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5, doğusu doğu yönlerden 5 ila 7, Doğu Karadeniz’de doğu ve kuzeydoğudan akşam saatlerinden sonra güneydoğudan 2 ila 4, batısı güneydoğudan 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, batsında 2,0m, Orta Karadeniz’de 3,0m, Görüş: İyi.
MARMARA Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar batısı yağmurlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5, öğleden sonra 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.
EGE Hava Durumu: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege’nin kuzeyinde öğle saatlerine kadar kuzeydoğudan, Orta ve Güney Ege’de güney ve güneydoğudan 3 ila 5 akşam saatlerinden sonra 4 ila 6 batısı 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, açıkları 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.
AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Batı Akdeniz sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz’de doğu ve güneydoğudan, Doğu Akdeniz’de doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 akşam 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, akşam 2,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.
VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi