Merhume Güllü Uçar'ın çocukları, haberleri olmadan annelerinin mezarına bir erkek cenazesi gömüldüğünü iddia ediyor.

Güllü Uçar, 1987 yılında vefat ederek Adalızade Mezarlığı'na gömüldü. Kızları Lavidan Gözükara, Filizcan Kırıcı ve Gülgün Ceylanoğlu ile torunları Gül Kırıcı ve Revilay Kırıcı, Kurban Bayramıarifesinde mezarı ziyarete gidince neye uğradıklarını şaşırdı.

Annelerinin mezar taşında, tanımadıkları bir erkeğin ismi yazılıydı. Merhume Uçar'ın çocukları, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Biz arife günü annemizi ziyarete gittik. Mezarında, Hüseyin Irvaza isimli bir kişinin defnedildiğini gördük. Bu merhumla hiçbir akrabalığımız yok. Annemin mezarının yanında torununun, ayakucunda da babamın mezarı var.

Görevlilere sorduğumuzda, Irvaza'nın yakınlarının kendilerine, annemle akraba olduklarını söylediğini, mezarı kazdıklarını, annemin kemiklerini de bir torbaya koyup aynı yere gömdüklerini anlattılar. Annem rüyamıza giriyor. Kadın mezarının üstüne erkek defnedilmez. Ayrıca bu selvi ağacını da biz diktik. Annemizin mezarı, demiri siyaha boyanarak yeni defnedilen Hüseyin Irvaza'ya verilmiş. Merhumun eşinden, mezarın kaldırılmasını istedik. Önce mezar yerine para verdiklerini söylese de sonra kaldırmayı kabul etti ama hiçbir şey yapılmamış. Benim eşim, konuyu belediye başkan yardımcısına iletti, ilgilenmediler. Şimdi savcılığa suç duyurusunda bulunacağız."

Kuşadası Belediyesi Basın Bürosu ise konunun inceleneceğini, ondan sonra açıklama yapılacağını belirtti.