Yılın 5'inci Milli Güvenlik Kurulu toplantısı yapıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığındaki toplantı tam 4 sürdü. Gündem Suriye'nin Türkiye sınırına yönelik tacizleri ve terör olaylarıydı. Toplantının ardından yayınlanan bildiriye de bu iki konu damgasını vurdu.

MGK TARİHİNDE BİR İLK

Bugüne kadarki MGK bildirilerinde tespitler, öngörüler ve planlanan hedeflerle ilgili kararlılık mesajları yer alırken MGK tarihinde ilk kez sivil unsurlara bir takdir söz konusu oldu.

IĞDIRLI KÖYLÜLER VE ÖĞRETMENLERE ÖZEL TAKDİR

Iğdır'da teröristlerin okula saldırması ve köylülerin öğretmenlerin kaçırılmasına engel olması da kurulda masaya yatırıldı. Terör saldırılarına karşı birlik olan öğretmen ve köylülere MGK'dan destek çıktı. Bildiride bu konuda şu ifadeler yer aldı: "Terör örgütünce son günlerde bölgenin kalkınmasına hizmet edecek yatırımların ve ilim irfan yuvası okulların hedef alındığı eylemlerin terörün karanlık emellerini bir kere daha ortaya koyduğu vurgulanmıştır. Bütün baskılara rağmen yöre halkının çocuklarını okullara göndermeye devam etmesi ile öğretmenlerin canları pahasına okullarına, halkımızın da öğretmenlerine sahip çıkması takdirle karşılanmıştır."