MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci, il yöneticileri ile birlikte il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konularla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

TRABZON KAN KAYBEDİYOR

Birinci, Bakan Bayraktar’ın Trabzon’un STK’ları ve çeşitli siyasi partileri ile hafta sonu Ticaret Sanayi Odası’nda yaptığı toplantıya dikkat çekerek, “Bize toplantının saat2’de başlanacağı söylendi. Biz 2’ye çeyrek kala gittik ve 3’e kadar bekledik ancak gelmeyince oradan ayrıldık. Daha sonra edindiğimiz bilgeye göre 4’de gelmiş ve kısa bir açıklama yaptıktan sonra oradan ayrılmış. Burada açıklama yapan Baka Erdoğan Bayraktar, siyasi partilerden ve sivil toplum kuruluşlarından muzdarip olduğunu desteklenmediğini söylüyor” dedi.
Trabzon’un AK Parti iktidara geldikten sonra son 10 yılda büyük kan kaybettiğini ifade eden Birinci, “Trabzon 10 yıldır kan kaybediyor. AKP iktidara geldiğinde Trabzon’un nüfusu 1 milyondu. Bugün maalesef 757 bin nüfusumuz var. Trabzon göç veriyor. Trabzon’da büyük bir işsizlik sorunu oluşmuş. Dolayısıyla sayın bakan geçen bir yerde “Trabzon’un nüfusu 7 bin daha azalırsa milletvekili sayısı 5’e düşecek” dedi.

Çok büyük sıkıntı ile karşı karşıyayız. Biz derdimizi kime anlatacağız. Çözüm sıkıntısını çözmekle birinci derece mükellef olan iktidar partisine yani milletvekillerine Bakana isyan ediyoruz” diye konuştu.

AKP iktidarı döneminde elle tutulur bir şey yapıldığını ileri süren Birinci, “Sürekli konuşuyorlar. Ancak, Trabzon için kalıcı bir şey yapılmadı. Trabzon’u büyütemiyoruz sürekli kan kaybediyoruz. Geçmişte bir çok projeler gündeme geldi. Ama bu projelerin hiç biri bir işe yaramadı. Görülen o ki Trabzon’un mevcudiyetini koruması için burada sanayi olmazsa olmazdır” ifadelerine yer verdi.



TRABZON’UN SANAYİLEŞMESİ GEREK

Trabzon’da sanayinin gelişmesi için iki seçenek olduğunu kaydeden Birinci, bunları ise Güney Çevre yolu ve Demiryolu olarak lanse etti. Birinci sözlerine şu şekilde sürdürdü:

“Burada sanayinin gelişmesi için iki seçenek var. Birincisi, Güney Çevre yoludur. Bu yol ile ucuz arsa olur. Trabzon’da ucuz arsa yolu temin etmek için şehri güneye açmak için Güney Çevre yolu olması lazım.

Biz bunu gündeme getirdiğimizde AKP’lilerin tansiyonu çıkıyor. Bize ödenek yok diyorlar ama Rize’nin Güney Çevre yolu başladı.

Demiryolunu yapacağız diyorlar ama bugüne kadar elle tutulur bir çalışma yok.

AKP Trabzon insanın aldığı oyun karşılığını vermeli. Bu kan kaybını durdurmalılar. Geçmişte CHP Belediyeyi yönetti. Mahalli Seçimler arifesinde Gümrükçüoğlu bu belediyeyi bana verin dedi. Şuan 61 projenin altında eziliyor. Trabzon Belediyesinin elle tutulur bir icraatı var. Ne farkı var, CHP Belediyesi ile AKP Belediyesinin.

Hem hükümet kanadından hem de belediye kanadığından AKP Trabzon’a hiçbir şey yapmadı.

Trabzon maalesef tarihteki misyonunu kaybediyor alelade bir şehir gibi oluyor.

Trabzon’un makus talihini yenmek iktidar partisinin milletvekillerinin ve bakanını görevidir. Allah bunların selametini versin!”


İL BAKANLIĞI SEÇİMLERİ

İl Başkanlığı seçimleri ile ilgili olarak ise, “İl Başkanlığı seçimi 10. Ayın 15’ine kadar yapılmalı. Bugünden itibaren 6 içinde yapılmalı. Tabi şuan kestirmek mümkün değil. Buna genel merkez karar verecektir.

Biz bu konuda ilçe teşkilatları ilçe başkanları ile istişare camianın önde gelen insanları ile istişare yapıyoruz. Henüz bu sonuçlanmadı. Bunlar bittikten sonra kongre tarihi belli oldutan sonra kararımızı net bir şekilde vereceğiz” dedi.




NURAY MERT’E SERT SÖZLER

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti tarafından her yıl geleneksel olarak verilen Ziyad Nemli Büyük Ödülüne, layık görülen Nuray Mert’in, Trabzon’da yükselen BDP’yi destekliyor tepkilerinin ardından Kürt siyasi hareketini desteklediğini ve desteklemeye devam edeceğini belirterek, “Aynı süreç olursa bugünde desteklerim” sözleri tartışma yarattı.

Nuray Mert’i de sert bir dille eleştiren Birinci, “Nuray Mert maalesef Trabzonlu. Maalesef diyoruz çünkü, son yıllarda beynini batıya kiraya vermiş Türk milletinin düşmanı hayli entel takımı türedi. Nuray Mert’te bunlardan biri. Hemşerimiz olması nedeniyle kendisinden utanıyoruz. Türkiye’yi bölmeye çalışan güçlerle beraber silah çekmiş durumda. Biz kendisini Trabzonlu olarak kabul etmiyoruz. Nüfus kağıdı Trabzonlu olabilir ama beyni Trabzonlu değil. Beyni Trabzonlu olmayan biriyle bizim işimiz olmaz onunda bizimle işi olmaz. Kendini yazar diye adleden bir bayana bizim TGC’nin ödül vermesi doğru olmamıştır.

Biz cemiyetteki arkadaşları aradım. Onlarda Nuray Mert’in görüşüne katılmadıklarını söyledi. Sadece onlarda Trabzonlu olduğu için ödül verdiklerini söyledi. Bu konuda hassas davranmalıydılar. Ama davranmadılar. Bizim de tasvip etmeyeceğimiz iş yaptılar. Bu arkadaşlarımız bu bayanın görüşlerini paylaşmıyorlar. Bundan sonra da bu ödülleri verirken bu işleri dikkat edeceğini söylediler. Bizde o arkadaşları tanıyoruz. Vatansever arkadaşlar. Burada mikro milliyetçilik ön plana çıkarıldı. Nuray Mert bu ülkede karışıklık istiyor anarşi istiyor. 7-8 tane federasyon istiyor. Batının hemen yutabileceği yapı istiyor. Bunun adına dense dense enayilik denir. O duruma asla bu coğrafya düşmeyecek” dedi.