Ekvator'dan gelen bir Türk vatandaşının midesinde 1 kilo 125 gram sıvı kokain ele geçirdi. Zanlıdan elde edilen bilgiler ışığında harekete geçen polis, uyuşturucu ticareti yapan 6 kişiyi gözaltına aldı.

İstanbul polisi Ekvator ve Bolivya'dan İstanbul'a kokain sevkıyatı yapan Türk uyuşturucu şebekesine yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda 1 kilo 125 gram sıvı kokain ele geçirildi. Kokainin 48 adet kondom içerisinde, M.Y.D. adlı şahsın midesinde taşıdığı tespit edildi. Operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.


İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ekvator ve Bolivya'da yaşayarak kokain ticareti yapan F.M.'yi takibe aldı. Alınan bilgiye göre, F. M. yeni bir sevkıyat için İstanbul'da yaşayan akrabası M.Y.D.'yi Ekvator'a çağırdı. Turist olarak Ekvator'a giden M.Y.D. röntgen cihazlarında dahi fark edilmeyen kokaini yutarak midesinde İstanbul'a getirdi. Polis Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği operasyonda, midesinde sıvı kokaini taşıyan M.Y. D.'yi gözaltına aldı. Yapılan eş zamanlı operasyonlarda şebekenin İstanbul'daki finansörlerinden olan A.E. ve Ö. D. İle şebeke üyeleri M.S., C.K., ve Y.D. de gözaltına alındı.


Şebeke elemanlarına yönelik yapılan teknik takipler sırasında, A.E. ve Ö.D.'nin 4 ay önce Ekvator'dan fırın içerisinde 4 kilo kokain sevkıyatı yaptığı ancak bu kokain yüklü paketin bir türlü kendilerine teslim edilmemesi nedeniyle kendi aralarında para toplayarak Fransız uçak firması Air France dava açtıkları belirtildi. Şebeke elemanlarının kayıp zannettikleri kargonun da Fransız polisi tarafından ele geçirildiği öğrenildi. Gözaltına alınan 6 şebeke üyesi adliyeye sevk edildi.