Dönemin Refah Partisi Milletvekili Hasan Hüseyin Ceylan, pop müzik sanatçısı Mirkelam'ın askerin talimatı ile meşhur edildiğini savundu.

28 Şubat döneminin detaylarını Beyaz TV'de yayınlanan Dinamit'te anlatan Ceylan, o esnada Refah Partisi'nden asker kökenli 3 milletvekiline Genelkurmay'da seminer verildiğini aktardı.

Seminerde vekillere 'Ordu güçlüdür yok olanı var eder, var olanı yok eder' iletisinin verildiğini vurgulayan Ceylan, şunları kaydetti:

"TBMM'de bulunan asker kökenli vekiller muhtelif tarihlerde rütbeliler tarafından davet edildi. Refah Partisi'nden Albay Ramazan Toprak, Hava Albay Sıddık Altay, Kara Albay Hüseyin Arı bunların içindeydi. Bunlara özel sunum yapıldı. Güçlü oldukları iletisini verme gayretine girdiler. Seminerde Simülasyon ve Asimülasyon diye iki konu ele alındı. Simülasyon, 'Olmayan bir şeyi var ederiz', Asimülasyon da 'Var olan bir şeyi yok ederiz' anlamına geliyordu.

Beyaz perdeye hemen bir klip geldi. Klipte koşan bir genç 'Her gece ben, her gece ben' diyor. Mirkelam resmi görülüyor. Müzik eşliğinde habire koşuyor. O esnada elinde sopa bulunanGeneral, 'Bu ismi şu an tanımayan Türkiye, yarın kaleme alınacak 16 köşe yazısı ile bilecek. O zaman Mirkelam'ı tanıyan ya da bilen yok.

Ertesi gün gazeteyi açıp baktım Güneri Civaoğlu 'Müstakil Mirkelam' diye yazı yazdı. Bu yazı asker tarafından yazdırıldı. Evet, o gün Albay vekillerimize 16 köşe yazısı yazılacağını, bütün basının bundan söz edeceğini dillendirdiler.

Malum ardından Mirkelam ismi medyada anılır oldu, klibi basın organlarında dönüp durdu. Bu seminerden sonra bu sanatçı, 200 bin adet kaset sattı. 1 ay sonra 500 bin sattı. Mirkelam'ın sitesine girin bakın o günlerde 750 bin satarak rekor kırdığını beyan etti. Vekillere sunum yapan General ise 'Simülasyon budur. Biz, olmayan bir şeyi var ederiz, bu kadar da sattırırız bunu bilin' dedi."

MİRKELAM 95'TE MEŞHUR OLDU

“Kimse bize birini ‘Meşhur et’ ya da ‘Meşhur etme’ diyemez. Buna cehaletten başka bir şey diyemiyorum. Bu gerçekten benim hayatımda duyduğum en gülünç şey oldu” diyen İskender Paydaş açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Biz Mirkelam ile bir ekiptik. Ona bir albüm yapmaya karar verdik ve albümünü 1994 yılında tamamladık. Albüm 1995 yılında piyasadaydı ve büyük patlama yaptı. Yani 28 Şubat sürecinden tam 2 yıl önce. Tarihsel açıdan da bunu öne sürmek ayrı bir gülünçlüktür. Bunu öne sürenler albümün çıkış tarihine bakmaya da zahmet etsinler. Şu anda gerçekten şaşkınım. Hayatımda ilk defa böyle bir şey duyuyorum.”

'SİYESETE BAŞKA MALZEME BULSUNLAR'

Öte yandan Mirkelam'ın menajeri Sühely Atay'da gazetevatan.com'a yaptığı açıklamada, "Bu çok komik bir iddia. Arada iki buçuk sene fark var. Siyasete malzeme arıyorlarsa gitsinler başka malzeme bulsunlar" dedi.