İlçede özellikle kavşaklarda meydana gelen kazaların hepsinin ortak özelliğinin aşırı hız ve dikkatsizlik oldu.

Sungurlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün trafik kazalarının önüne geçebilmek ve halkı bilinçlendirmek için dönem dönem basınla paylaştığı görüntülerden bir yenisi daha hazırlandı.

Sungurlu'daki trafik kazaları, şehir güvenlik sistemi MOBESE kameraları tarafından dakika dakika kaydedildi. İlçede 36 sabit, 1 hareketli ve 8 plaka tanımalı olmak üzere 45 kameranın bulunduğu Sungurlu'da meydana gelen 8 trafik kazasının görüntüsü, basına dağıtıldı.

Görüntülerdeki ilk kaza Ankara-Samsun karayolu Yeni Sanayi Sitesi kavşağında meydana geldi. Ankara'dan Çorum istikametine hasta taşıyan ambulans kavşaktan dönmeye çalışan otomobile çarptı. Meydana gelen kazada ambulansta bulunan hasta, olay yerine çağrılan bir başka ambulansla götürüldü.

MOBESE kameralarına yansıyan bir başka trafik kazası ise Havuz başı kavşağında meydana geliyor. Kaymakamlık binasına doğru hızla ilerleyen bir otomobil, karşıdan karşıya geçmekte olan yaya çarpıyor. Ocaklı Kavşağı'nda meydana gelen bir diğer kazada ise Ankara istikametine gitmekte olan otomobil kavşaktan dönmeye çalışan traktöre çarpmamak için orta refüje çıkıyor. Belediye önünde meydana gelen başka bir kazada ise geri manevra yaparak kavşaktan dönmeye çalışan otomobile, başka bir otomobil çarpıyor. Yeni Sanayine sitesinde meydana gelen diğer bir kaza da ise Çorum istikametine doğru hızla gitmekte olan otomobil, kavşaktan dönmeye çalışan traktöre çarpmamak için orta refüje çarparak, takla atıyor. Ocaklı Kavşağında meydana gelen kazada ise viraja hızlı giren traktörün römorku devriliyor. Römorkun içinde bulunan yolcu ise yola savruluyor. Bir diğer kaza ise Kaymakamlık önünde meydana geliyor. Yoldan dönüş olmamasına rağmen U dönüşü yapan otomobile, içerisinde gelinin olduğunu bir başka otomobil çarpıyor. Trafiğin tek şeritten sağlandığı Ocaklı Kavşağında meydana gelene son kazda ise kavşaktan dönmeye çalışan otomobile, bir başka otomobil çarpıyor.