Sağlık hizmeti artık köylerde yaşayan vatandaşların ayağına gidiyor. Sağlık Bakanlığının "Mobil Sağlık Hizmeti" uygulaması, köylerde yaşayan kimsesiz ve bakıma muhtaç vatandaşları memnun etti. Bu kapsamda Karabük'ün Eflani İlçesinde mevcut olan 48 köy ve 145 yerleşim yerine aile hekimleri haftada bir gün gezici sağlık hizmeti veriyor.

Aile hekimleri kendilerine bağlı köylere haftanın belirli günlerinde giderek merkezdeki sağlık ocağına gelemeyecek kadar rahatsız veya kimsesi olmayan hastalara mobil sağlık hizmeti vermeye başladı.
Eflani Toplum Sağlığı Merkezinden edindiğimiz bilgiye göre sağlık ekipleri gezici sağlık hizmeti uygulaması ile köylerdeki vatandaşların ayağına giderek bir yandan onların muayenelerini yapıp ilaçlarını yazıyor, diğer yandan da bebeklerin aşılarını, hamile bayanların da takiplerini yapıyor.

Eflani Sağlık Ocağında bulunan üç aile hekimi sırasıyla Salı, Çarşamba ve Perşembe günlerinde mobil hizmet vermek üzere kendilerine bağlı bulunan köylere gidiyor.

Köyde yaşayan vatandaşlar mobil hizmete tam not verirken, özellikle yaşlı ve kimsesiz hastalar uygulamadan oldukça memnun olduklarını söyledi.