Köylülerin çeşmeden kovalarla taşıdığı su ile söndürülen ve büyük hasar gören okulun, yapılacak onarım ardından bayramdan sonra eğitime açılacağı belirtildi.

Iğdır'a 28 kilometre uzaklıkta ve Ağrı Dağı eteklerindeki 29 hane, 240 nüfuslu Adetli Köyü'nde 37 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü tek derslikli birleştirilmiş ilköğretim okulu, kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından çarşamba akşamı ateşe verildi. Okuldan dumanların çıktığını gören bir kişinin muhtara haber vermesi üzerine cami hoperlöründen yapılan anonsla köylülere bilgi verildi.

Evlerindeki kovalarla birlikte kısa sürede okula gelen köylüler çeşmeden taşıdıkları suyla yangına müdahale etti. Okul müdürü Fevzi Yaray'ın odasında başlayan yangın, sınıfa sıçramadan söndürüldü. Bu sırada köye gelen itfaiye ekipleri soğutma çalışması yaptı. Yangının, okulun müdür odasının camının kırılarak içeri atılan kağıtların yakılması ile çıktığı belirlendi.

Jandarma, olayı müdüre kızan 15 yaşındaki bir öğrencinin yaktığından şüphe ettiklerini açıkladı. Yangının saat 18.00'da çıktığını söyleyen köy muhtarı İsmet Ölçe, şöyle dedi:

"Evde oturuyordum. Okuldan duman çıktığı haberi geldi. Hemen köy camiinde anons yapıp halkı okulun orada topladık. Köylüler evlerden getirdikleri kovalarla çeşmeden su tayışıp yangını büyümeden söndürdü. Okulu kimin ve neden yakıldığını bilmiyoruz. Okulun bahçesine 23 Ekim günü 'Biji Apo' diye yazılmıştı.

Güvenlik görevlileri araştırıyor. Umarım okulu yakanlar kısa sürede yakalanır ve adalet önünde hesap verir. Yangını bayram tatilinde olan okul müdürü Fevzi Yaray ve öğretmen Ali Ok'a söyledik. Onlar da çok üzüldü."

İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, Adetli köyündeki okulun sadece müdür odasının yandığını anımsatarak, "Acil onarım ekibi şu an bayram tatilinde. Tatil bitince 2 gün içerisinde onarıp tekrar eski haline getireceğiz" diye konuştu.