Kartal 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Efe Boz’un annesi Nurdan, babası Kemal ve ablası Yağmur ile okul müdürü Mustafa Katırcılar katıldı. Duruşmada tanıklık yapan dönemin okul aile birliği başkanı Muharrem Cansay ile okulun güçlendirme inşaatı sonrası temizliğini yapan firmanın sahibi Erdem Kurt, anasınıfı inşaatının Ocak ayının sonunda bitmiş olduğunu belirttiler. Bu ifade üzerine Nurdan Boz, mahkemeye ulaşan belgelerde Maltepe Kaymakamlığının Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen 17 Ocak 2008 tarihli yazısında anasınıfı inşaatının teknik elemanlarca incelenerek yapılması istendiğini belirterek, "Okul aile birliğinden hiç para alınmamış. Tamamen çıkma malzemelerle 10 gün içinde oğluma mezar hazırlanmış" dedi.
13 Mayıs 2010’da Dumlupınar İlköğretim Okulu öğrencisi 6 yaşındaki Efe Boz’un ölümünün ardından açılan ve okuldaki deprem güçlendirme inşaatını üstlenen müteahhit ve taşaron firmanın 4 çalışanı ile öğretmen, müdür yardımcıları ve okul müdürünün yargılandığı davada, anasınıfı ve tuvaletlerinin inşaatlarının bir ay gibi kısa bir sürede hiçbir malzeme satın alınmadan yapıldığı ileri sürüldü. Anne Nurdan Boz’un iddiası üzerine, öğrencilerin 2008 yılının yarıyıl tatili sonrası eğitime başladığı yeni anasınıfının inşaat iznini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü onayıyla Ocak 2008’de verildiği ortaya çıktı.

OKUL MÜDÜRÜNÜ OĞLUNUN FOTOĞRAFIYLA KOVALADI

Duruşma ertelenirken anne Nurdan Boz, okul müdürü Mustafa Katırcılar’ı yine kapıda bekledi. Anne Nurdan Boz Efe’nin fotoğrafıyla Katırcılar’ı kovalarken arkadaşları "Katil burada Efe nerede?" diye bağırdı. Adliye kantinine sığınan müdür, takviye gelen polisler eşliğinde arabasına bindi. Anne Nurdan Boz aracın önünü keserken okul müdürünü protesto etmek için aracın camına para yapıştırıldı. Okul müdürü Katırcılar polislerin yardımıyla yol alarak adliyeden ayrıldı.